Η σύμβαση για το Κέντρο Πολιτισμού

Τη σύμβαση για την υλοποίηση του Κέντρου Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» στον χώρο του παλαιού Ιπποδρόμου στο Φάληρο υπέγραψαν χθες οι υπουργοί Οικονομίας κ. Ιω.Παπαθανασίου, ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς, Παιδείας κ. Α.Σπηλιωτόπουλος και Πολιτισμού κ. Αντ.Σαμαράς ανοίγοντας τον δρόμο για τη δημιουργία του μοναδικού για τα ελληνικά δεδομένα οικοδομικού συγκροτήματος πολιτισμού, μάθησης και ψυχαγωγίας. Το κέντρο θα περιλαμβάνει το νέο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και την επίσης νέα Εθνική Βιβλιοθήκη, τα οποία θα περιβάλλονται από μεγάλο πάρκο.

Η σύμβαση για το Κέντρο Πολιτισμού | tovima.gr

Τη σύμβαση για την υλοποίηση του Κέντρου Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» στον χώρο του παλαιού Ιπποδρόμου στο Φάληρο υπέγραψαν χθες οι υπουργοί Οικονομίας κ. Ιω.Παπαθανασίου, ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ.

Σουφλιάς, Παιδείας κ. Α.Σπηλιωτόπουλος και Πολιτισμού κ. Αντ.Σαμαράς ανοίγοντας τον δρόμο για τη δημιουργία του μοναδικού για τα ελληνικά δεδομένα οικοδομικού συγκροτήματος πολιτισμού, μάθησης και ψυχαγωγίας. Το κέντρο θα περιλαμβάνει το νέο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και την επίσης νέα Εθνική Βιβλιοθήκη, τα οποία θα περιβάλλονται από μεγάλο πάρκο. Πρόκειται για τη δωρεά ύψους 450 εκατ. ευρώ του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» με έργα που θα παραδοθούν στο ελληνικό κράτος το 2015.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk