Δικάζεται την Τρίτη

Πολιτικό ολίσθημα η δίωξη του Γ.Παναγόπουλου για «κουκούλωμα» κάμερας, τονίζει η ΓΣΕΕ

Τη δίωξη του προέδρου της ΓΣΕΕ Γ.Παναγόπουλου για την κάλυψη κάμερας με σακούλα καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, κάνοντας λόγο για πολιτικό ολίσθημα. Η ΓΣΕΕ δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει τη δράση της εναντίον μέτρων αστυνομοκρατίας και περιορισμού δημοκρατικών δικαιωμάτων. Ο κ. Παναγόπουλος δικάζεται την Τρίτη.

Τη δίωξη του προέδρου της ΓΣΕΕ Γ.Παναγόπουλου για την κάλυψη κάμερας με σακούλα καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, κάνοντας λόγο για πολιτικό ολίσθημα.

Η ΓΣΕΕ δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει τη δράση της εναντίον μέτρων αστυνομοκρατίας και περιορισμού δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γ.Παναγόπουλος δικάζεται την Τρίτη.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

«Η Δημοκρατία και οι πολιτικές ελευθερίες στη χώρα μας έχουν κατακτηθεί με αίμα και θυσίες και για αυτό είναι οι ιερές παρακαταθήκες για όλους μας και ιδιαίτερα για τους εκπροσώπους μαζικών και συλλογικών οργάνων.

»Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες όπου πολλές κατακτήσεις διακυβεύονται και αμφισβητούνται, η προάσπιση των δημοκρατικών και πολιτικών ελευθεριών, ξαναγίνεται κυρίαρχο και βασικό συστατικό της Δημοκρατίας μας για αυτό και η υπεράσπισή της είναι υποχρέωση όλων μας.

»Η εμμονή στην εκδίκαση της δίωξης κατά του Προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου ο οποίος ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ την Τρίτη 24/3/09 για ‘διακεκριμένη φθορά πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος’ γιατί με εντολή του σκεπάστηκε συμβολικά με σακούλα σκουπιδιών μία (1) κάμερα παρακολούθησης την ημέρα της μεγαλύτερης απεργιακής συγκέντρωσης για το ασφαλιστικό στο Πεδίον Άρεως, αποτελεί πολιτικό ολίσθημα!

»Η κυβέρνηση με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς συνέλαβε τους εργαζόμενους, οι οποίοι με εντολή του προέδρου της ΓΣΕΕ προχώρησαν σε μια ενέργεια να ‘κουκουλώσουν’ την κάμερα συμβολικά. Ενώ δεν έχει συλλάβει ούτε έναν από όσους κάνουν βανδαλισμούς και καταστροφές!

»Η απόφαση και η εντολή του προέδρου της ΓΣΕΕ εκπορεύτηκε από τη βαθειά πολιτική και δημοκρατική πεποίθηση ότι η παρακολούθηση και καταγραφή των πολιτών είναι παράνομη, αντισυνταγματική και αντίθετη με την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

»Η ΓΣΕΕ και ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να εντείνουν τη δράση και τη ριζική αντίθεσή τους σε μέτρα αστυνομοκρατίας και περιορισμού των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk