Γενικών, Επαγγελματικών Λυκείων

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΠΘ το μηχανογραφικό δελτίο των Πανελληνίων 2009

Tο μηχανογραφικό δελτίο για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2009 των υποψηφίων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΠΘ (www.ypepth.gr/exams), σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Tο μηχανογραφικό δελτίο για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2009 των υποψηφίων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΠΘ (www.ypepth.gr/exams), σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται το μηχανογραφικό δελτίο είτε μέσω του Διαδικτύου, είτε απευθείας από το Λύκειό τους, προκειμένου να το μελετήσουν πριν τη συμπλήρωση και υποβολή του, η οποία προγραμματίζεται περίπου για το πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουλίου 2009.

Για πρώτη φορά οι υποψήφιοι ενημερώνονται με τον τρόπο αυτό για το περιεχόμενο του μηχανογραφικού δελτίου τέσσερις μήνες πριν την προθεσμία κατάθεσής του, ώστε να έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους να το μελετήσουν προσεκτικά και να πληροφορηθούν για τις σχολές επιλογής τους.

Στην ίδια ιστοσελίδα έχει αναρτηθεί και το αναλυτικό πληροφοριακό έντυπο για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2009 για την πληρέστερη ενημέρωση των υποψηφίων.

Επίσης, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση από το 2010 αλλάζει ο τρόπος εξέτασης των υποψηφίων στο ειδικό μάθημα της ξένης γλώσσας.

Ειδικότερα, το μέρος της εξέτασης που αφορούσε στη μετάφραση ξενόγλωσσου κειμένου στην ελληνική γλώσσα καταργείται. Αντί της μετάφρασης θα ζητείται από τους υποψηφίους να απαντήσουν σε 8-10 ερωτήσεις κλειστού τύπου, με βάση ξενόγλωσσο κείμενο με το οποίο θα διαπιστώνεται η ικανότητα κατανόησης γραπτού λόγου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk