ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ

Αποκαλύπτονται νέες «άνωθεν παρεμβάσεις»

Παραδόξων συνέχεια στη δικαστική εξέλιξη της σκανδαλώδους υπόθεσης ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου και του ελληνικού Δημοσίου! Στο παρά πέντε της ολοκλήρωσης της εισαγγελικής έρευνας, καταγγέλλεται νέα ανάμειξη στον χειρισμό της υπόθεσης, του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, η οποία προκαλεί αναταράξεις. Σαράντα οκτώ βουλευτές του ΠαΣοΚ απηύθυναν ερώτημα στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Δένδια, στο οποίο μεταξύ άλλων κάνουν λόγο «για άνωθεν παρεμβάσεις συγκάλυψης», οι οποίες αφορούν προφορικές εντολές προς τους εισαγγελείς Εφετών κυρία Ευσταθία Σπυροπούλου και κ.

Αποκαλύπτονται νέες  «άνωθεν παρεμβάσεις» | tovima.gr

Παραδόξων συνέχεια στη δικαστική εξέλιξη της σκανδαλώδους υπόθεσης ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου και του ελληνικού Δημοσίου! Στο παρά πέντε της ολοκλήρωσης της εισαγγελικής έρευνας, καταγγέλλεται νέα ανάμειξη στον χειρισμό της υπόθεσης, του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, η οποία προκαλεί αναταράξεις.

Σαράντα οκτώ βουλευτές του ΠαΣοΚ απηύθυναν ερώτημα στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Δένδια, στο οποίο μεταξύ άλλων κάνουν λόγο «για άνωθεν παρεμβάσεις συγκάλυψης», οι οποίες αφορούν προφορικές εντολές προς τους εισαγγελείς Εφετών κυρία Ευσταθία Σπυροπούλου και κ. Παναγιώτη Στραγάλη, οι οποίοι διενήργησαν την έρευνα, ώστε όταν κλείσει η δικογραφία να παραδοθεί ως έχει, δίχως τη σύνταξη πορίσματος που θα περιέχει αξιολόγηση του συλλεγέντος αποδεικτικού υλικού.

Ενας ακόμη χειρισμός της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών ο οποίος έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον, αλλά και πλήθος σχολίων όλων όσοι παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στην υπόθεση του σκανδάλου της Μονής Βατοπαιδίου, είναι ότι σε αίτηση που εκκρεμεί ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου Εφετών τη σχετική εισαγγελική πρόταση διατύπωσε, ίσως για πρώτη φορά στα χρονικά, ο ίδιος ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Κυριάκος Καρούτσος.

Με την εν λόγω αίτηση το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών καλείται να επιλύσει τη διαφορά μεταξύ της εισαγγελέως που διενεργεί την έρευνα, κυρίας Ευσταθίας Σπυροπούλου, και της εξετασθείσας με την ιδιότητα της «υπόπτου» διευθύντριας της Πολιτικής Γης, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κυρίας Σταματίνας Μαντέλη.

Η κυρία Μαντέλη διά του πληρεξουσίου δικηγόρου της κ. Ιωάννη Ματζουράνη είχε ζητήσει από την εισαγγελέα να καλέσει ως μάρτυρα τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Μπασιάκο και επίσης να καλέσει συμπληρωματικά τον φέροντα την ιδιότητα του υπόπτου, ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ.

Αιτία για την αίτηση της κυρίας Μαντέλη στάθηκε η αποκάλυψη επιστολής του μοναχού Αρσένιου προς τον τότε υπουργό κ. Ευ. Μπασιάκο, στην οποία αναφερόμενος στην ανταλλαγή των ακινήτων του έγραφε ότι «έχει γίνει αποδεκτή σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο», γεγονός που «εγγυάται την πραγμάτωσή της». Ο κ. Καρούτσος πρότεινε προς το Συμβούλιο να απορριφθεί η αίτηση ως απαράδεκτη, «άλλως να απορριφθεί ως κατ΄ ουσία αβάσιμη».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk