Η ΕΠΙΤΑΓΗ

Φαντασθείτε ότι αύριο γίνονται εκλογές και, απροσδοκήτως, τις κερδίζει η Νέα Δημοκρατία. Ανεβαίνει, φυσικά, ο κ. Καραμανλής στο Προεδρικό Μέγαρο, λαμβάνει την εντολή σχηματισμού κυβερνήσεως και αποσύρεται στο ιδιαίτερο ενδιαίτημά του για να συγκροτήσει τη νέα κυβέρνηση. Παρά τις διαβουλεύσεις, το αποτέλεσμα είναι μία από τα ίδια… Η «δεξαμενή» από την οποία θα αντλούσε δυνάμεις ο κ. Καραμανλής είναι η ίδια. Από τον κ. Γ. Σουφλιά ως τον Αντώνη Σαμαρά και από την Ντόρα ως τον…

Η ΕΠΙΤΑΓΗ | tovima.gr

Φαντασθείτε ότι αύριο γίνονται εκλογές και, απροσδοκήτως, τις κερδίζει η Νέα Δημοκρατία. Ανεβαίνει, φυσικά, ο κ. Καραμανλής στο Προεδρικό Μέγαρο, λαμβάνει την εντολή σχηματισμού κυβερνήσεως και αποσύρεται στο ιδιαίτερο ενδιαίτημά του για να συγκροτήσει τη νέα κυβέρνηση. Παρά τις διαβουλεύσεις, το αποτέλεσμα είναι μία από τα ίδια…

Η «δεξαμενή» από την οποία θα αντλούσε δυνάμεις ο κ. Καραμανλής είναι η ίδια. Από τον κ. Γ. Σουφλιά ως τον Αντώνη Σαμαρά και από την Ντόρα ως τον κ. Μεϊμαράκη είναι τα ίδια πρόσωπα, οι σήμερον κυβερνώντες, που θα πάρουν και πάλι την εξουσία.

Τι θα άλλαζε; Προφανώς τίποτε- εκτός ίσως από την αύξηση του αριθμού των υπουργών καθώς ο κ. Σουφλιάς προχθές ανακοίνωσε ότι πρέπει το ΥΠΕΧΩΔΕ να διασπασθεί σε υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και υπουργείο Μεταφορών και Δημοσίων Εργων. Το ερώτημα είναι αν ο σημερινός πρωθυπουργός πιστεύει ότι με τους σημερινούς συνεργάτες του μπορεί να… αλλάξει πολιτική. Μπορεί, ίσωςαν ισχύει το καινοφανές κυβερνητικό δόγμα βλέπουμε και κάνουμε!, το οποίο προβάλλει τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση της ΝΔ, που ομολογεί ότι δεν γνωρίζει σήμερα τι μπορεί να πράξει αύριο!

Και το ΠαΣοΚ; Πολλοί ελπίζουν πως όταν ο κ. Γ. Παπανδρέου δηλώνει θα τα αλλάξω όλα! το εννοεί. Και ότι ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ θα σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση από πρόσωπα ικανά και αποφασισμένα να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πολιτών.

Στον αρχηγό της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ανήκουν το δικαίωμα και η ευθύνη να επιλέγει τα μέλη της κυβερνήσεως. Και πρέπει να αναγνωρισθεί στον κ. Παπανδρέου (και στον κάθε πρωθυπουργό) η πρόθεση να επιλέξει τους καλύτερους από όσους διαθέτει.

Υστερα από τις ποικίλες εμπειρίες της τελευταίας πενταετίας (όσα είδαμε και ακούσαμε και μάθαμε για τον βίο και την πολιτεία πολλών προσώπων εκ της κυβερνώσης παρατάξεως) μπορούμε να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι η δεξαμενή του ΠαΣοΚ θα είναι καλύτερη εκείνης που υπεσχέθη έργα και έμεινε στα λόγια…

Είναι, λοιπόν, τελειωμένη υπόθεση οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Προφανώς, αν το ΠαΣοΚ παρουσιάσει, πέρα από τα ιδεολογικά και πολυσέλιδα προγράμματα και διακηρύξεις, ένα ολιγόλογο αλλά περιεκτικό, κοινωνικά δίκαιο αλλά εφαρμόσιμο και προφανώς εφικτό Πρόγραμμα Αμεσης Δράσης, θα κερδίσει τις εκλογές.

Οπως σε άλλη περίπτωση έγραψε «Το Βήμα» και στεντορεία τη φωνή επανέλαβε ο ίδιος ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο Λαός δεν δίνει λευκή επιταγή σε κανέναν!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk