Η πρόβλεψη της ΓΣΕΕ για απώλεια 100.000 θέσεων ως το τέλος της κρίσης είναι πλέον ξεπερασμένη

Ωράριο 6 ωρών ή απολύσεις

Σε κρίση της εργασίας μετατράπηκε εντός ολίγων μηνών η χρηματοοικονομική κρίση. Η δραματική αύξηση της ανεργίας, η συνεχής «αιμορραγία» θέσεων εργασίας, οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και η διόγκωση των ελαστικών μορφών απασχόλησης συνθέτουν το σημερινό σκηνικό της αγοράς. Η αντικατάσταση του οκταώρου από 6 ώρες εργασίας την ημέρα προβάλλει τέσσερις μόλις μήνες μετά την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης. Η επίσημη καταγραφή της ανεργίας εκτοξεύθηκε στο 8,9%, ενώ η ΓΣΕΕ εκτιμά ότι το πραγματικό ποσοστό ξεπερνά το 14%.

Ωράριο 6 ωρών ή απολύσεις | tovima.gr

Σε κρίση της εργασίας μετατράπηκε εντός ολίγων μηνών η χρηματοοικονομική κρίση. Η δραματική αύξηση της ανεργίας, η συνεχής «αιμορραγία» θέσεων εργασίας, οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και η διόγκωση των ελαστικών μορφών απασχόλησης συνθέτουν το σημερινό σκηνικό της αγοράς.

Η αντικατάσταση του οκταώρου από 6 ώρες εργασίας την ημέρα προβάλλει τέσσερις μόλις μήνες μετά την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης. Η επίσημη καταγραφή της ανεργίας εκτοξεύθηκε στο 8,9%, ενώ η ΓΣΕΕ εκτιμά ότι το πραγματικό ποσοστό ξεπερνά το 14%. Πέραν του προέδρου των βιομηχάνων της Β. Ελλάδος κ. Γ. Μυλωνά και άλλες επιχειρήσεις πιέζουν ανοιχτά τους εργαζομένους να αποδεχθούν μειωμένο ωράριο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk