ΣΟΥΗΔΙΑI

«Πειρατές» στις ευρωεκλογές

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ Ναι στο ελεύθερο «κατέβασμα» από το Διαδίκτυο λέει το σουηδικό «Κόμμα των Πειρατών» που θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε ευρωεκλογές τον ερχόμενο Ιούνιο. Στόχος του κόμματος, το οποίο ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια, είναι ο περιορισμός των κανόνων ώστε να καταστεί ελεύθερη η πρόσβαση σε όλα τα ηλεκτρονικά αρχεία για όλους τους πολίτες. «Αν οι πολιτικοί θέλουν να εμποδίσουν την ανταλλαγή αρχείων μεταξύ των πολιτών,πρέπει να βελτιώνουν συνεχώς τα μέσα παρακολούθησης …

«Πειρατές» στις ευρωεκλογές | tovima.gr

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ Ναι στο ελεύθερο «κατέβασμα» από το Διαδίκτυο λέει το σουηδικό «Κόμμα των Πειρατών» που θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε ευρωεκλογές τον ερχόμενο Ιούνιο. Στόχος του κόμματος, το οποίο ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια, είναι ο περιορισμός των κανόνων ώστε να καταστεί ελεύθερη η πρόσβαση σε όλα τα ηλεκτρονικά αρχεία για όλους τους πολίτες. «Αν οι πολιτικοί θέλουν να εμποδίσουν την ανταλλαγή αρχείων μεταξύ των πολιτών,πρέπει να βελτιώνουν συνεχώς τα μέσα παρακολούθησης αφού όταν οι αρχές κλείνουν μια ιστοσελίδα που επιτρέπει την ανταλλαγή αρχείων,εμφανίζεται αμέσως κάποια άλλη» λέει ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος Κρίστιαν Ενγκστρομ.

Οι «Πειρατές» υποστηρίζουν ότι η αντιγραφή τραγουδιών, ταινιών και βιβλίων και κάθε είδους πνευματικών έργων που προστατεύονται από τους κανόνες για την πνευματική ιδιοκτησία θα πρέπει να επιτρέπεται σε όλους τους ιδιώτες χωρίς κανέναν περιορισμό. Αρκεί η χρήση αυτών των αρχείων να είναι καθαρά προσωπική και όχι για εμπορικούς σκοπούς. Υποστηρίζουν ότι ακόμη και η εμπορική εκμετάλλευση των πνευματικών έργων θα πρέπει να «απελευθερώνεται» από τα δεσμά των εταιρειών πέντε χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk