ΕΥΔΑΠ

Επάρκεια νερού για δύο χρόνια

«Παγώνουν» για εφέτος τα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ καθώς δεν θα γίνουν αυξήσεις, ενώ απομακρύνεται ο κίνδυνος της λειψυδρίας για την πρωτεύουσα, αφού στους ταμιευτήρες της ΕΥΔΑΠ υπάρχει επάρκεια πόσιμου νερού για τουλάχιστον δύο χρόνια. Αυτά ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ κ. Κωνσταντίνος Κωστούλας μιλώντας στο συνέδριο με θέμα «Νερό: Η επόμενη μέρα» που διοργάνωσε η ΕΥΔΑΠ στο Ζάππειο Μέγαρο συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ημέρα Νερού, που εορτάζεται αύριο, 22 Μαρτίου.

Επάρκεια νερού για δύο χρόνια | tovima.gr

«Παγώνουν» για εφέτος τα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ καθώς δεν θα γίνουν αυξήσεις, ενώ απομακρύνεται ο κίνδυνος της λειψυδρίας για την πρωτεύουσα, αφού στους ταμιευτήρες της ΕΥΔΑΠ υπάρχει επάρκεια πόσιμου νερού για τουλάχιστον δύο χρόνια. Αυτά ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ κ. Κωνσταντίνος Κωστούλας μιλώντας στο συνέδριο με θέμα «Νερό: Η επόμενη μέρα» που διοργάνωσε η ΕΥΔΑΠ στο Ζάππειο Μέγαρο συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ημέρα Νερού, που εορτάζεται αύριο, 22 Μαρτίου. Ο κ. Κωστούλας ανέφερε ότι στους ταμιευτήρες της ΕΥΔΑΠ υπάρχουν εφέτος 40 εκατ. κυβικά μέτρα νερού περισσότερα απο πέρυσι. Τα αποθέματα αυτά προέρχονται από το γεγονός ότι για την υδροδότηση της Αθήνας αντλείται νερό από την Υλίκη, με αποτέλεσμα τα αποθέματα της λίμνης να έχουν μειωθεί κατά 120 εκατ. κ.μ., ενώ αντίθετα διατηρούνται εφεδρείες από τον Μόρνο και τον Εύηνο, όπου υπάρχουν αποθέματα 160 εκατ. κ.μ. νερού.

Ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε ακόμη ότι αλλάζει η θέση των υδρομέτρων στις νέες οικοδομές και στο εξής θα τοποθετούνται στις πυλωτές και στις προσόψεις των κτιρίων αντί για τα πεζοδρόμια όπου βρίσκονται τώρα, με συνέπεια να υφίστανται φθορές από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Πάντως η αντικατάσταση των χαλασμένων υδρομέτρων συνεχίζεται κανονικά. Κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο ήταν ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι χρειάζονται περισσότερα φράγματα για να μην καταλήγουν τα νερά της βροχής στη θάλασσα, ενώ τόνισε ότι επανεξετάζεται και επικαιροποιείται το παλαιό σχέδιο για την εφεδρική σύνδεση της λίμνης Τριχωνίδας με το σύστημα υδροδότησης Ευήνου- Μόρνου

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk