Οι διαπραγματεύσεις με τη Γαλλία ενόχλησαν το Βερολίνο

Η προβληματική σχέση μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας ΤhyssenΚrupp βρίσκεται σε οριακό σημείο, έπειτα από αλλεπάλληλα κρούσματα ασυνεννοησίας, με επίκεντρο το υποβρύχιο «Παπανικολής». Οπως όμως μεταφέρεται από ανθρώπους που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις διαθέσεις της γερμανικής εταιρείας και της γερμανικής κυβέρνησης ο εκνευρισμός τους έχει κορυφωθεί ύστερα από τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Αμυνας κ. Ευ. Μεϊμαράκη σχετικά με τους σχεδιασμούς…

Οι διαπραγματεύσεις με τη Γαλλία ενόχλησαν το Βερολίνο | tovima.gr

Η προβληματική σχέση μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας ΤhyssenΚrupp βρίσκεται σε οριακό σημείο, έπειτα από αλλεπάλληλα κρούσματα ασυνεννοησίας, με επίκεντρο το υποβρύχιο «Παπανικολής».

Οπως όμως μεταφέρεται από ανθρώπους που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις διαθέσεις της γερμανικής εταιρείας και της γερμανικής κυβέρνησης ο εκνευρισμός τους έχει κορυφωθεί ύστερα από τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Αμυνας κ. Ευ. Μεϊμαράκη σχετικά με τους σχεδιασμούς της ελληνικής κυβέρνησης για τα μελλοντικά εξοπλιστικά προγράμματα.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η γερμανική εταιρεία και η κυβέρνηση του Βερολίνου έχουν σαφώς ενοχληθεί από το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε σχεδόν επισήμως ότι έχουν ήδη αρχίσει διαπραγματεύσεις με τη Γαλλία για την ανάθεση της κατασκευής των φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, αφήνοντας έξω από το παζάρι των εξοπλισμών τη Γερμανία. Η τελευταία αυτή εξέλιξη σε συνδυασμό με όλα τα προβλήματα των προηγούμενων ετών εκτιμάται ότι έχουν οδηγήσει τις σχέσεις Αθήνας- Βερολίνου σε οριακό επίπεδο, με ορατή την απειλή αποχώρησης των Γερμανών- πράγμα που προφανώς θα μεταφραστεί και σε απειλή για τις θέσεις εργασίας στα Ναυπηγεία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η όποια εξέλιξη θα συνδυαστεί με τον χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο θα επιλυθεί τελικά το ζήτημα με το «Παπανικολής», πράγμα που από πλευράς εταιρείας εκτιμάται ότι θα γίνει «με τον έναν ή τον άλλο τρόπο».

Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο ίδιος ο υπουργός Αμυνας αυτήν την περίοδο έχει ανακύψει νέο ζήτημα προς διευθέτηση. Επειδή για την αντιμετώπιση της κλίσης έχουν προσαρμοστεί στο σκάφος πτερύγια, το ίχνος του στα ραντάρ το καθιστά εμφανέστερο. Για τον λόγο αυτό το υπουργείο Αμυνας επιθυμεί να αναδιαπραγματευθεί την τιμή, πράγμα που αρνούνται οι Γερμανοί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk