Κεντρική μάχη για ΠαΣοΚ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

Σε μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση επιχειρεί να μετατρέψει η αντιπολίτευση την πανελλαδική κινητοποίηση στις 2 Απριλίου. Το ΠαΣοΚ, βλέποντας τη δημοσκοπική του δυναμική να ενισχύεται, αντιπροτείνει το δικό του σχέδιο εξόδου από την κρίση και εκτιμά ότι η πανελλαδική κινητοποίηση είναι μια ευκαιρία αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση. Προβάλλοντας την ανάγκη της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, το ΚΚΕ δίνει μάχη για την επιτυχία της απεργίας με σύνθημα «Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Κεντρική μάχη για ΠαΣοΚ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ | tovima.gr

Σε μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση επιχειρεί να μετατρέψει η αντιπολίτευση την πανελλαδική κινητοποίηση στις 2 Απριλίου. Το ΠαΣοΚ, βλέποντας τη δημοσκοπική του δυναμική να ενισχύεται, αντιπροτείνει το δικό του σχέδιο εξόδου από την κρίση και εκτιμά ότι η πανελλαδική κινητοποίηση είναι μια ευκαιρία αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση.

Προβάλλοντας την ανάγκη της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, το ΚΚΕ δίνει μάχη για την επιτυχία της απεργίας με σύνθημα «Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία». Ηδη, συνδικάτα, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, εν όψει της απεργίας και αφού οργάνωσαν συλλαλητήρια σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας στις 17 Μαρτίου, κάνουν συνεχείς μαζικές εξορμήσεις, περιοδείες, συνελεύσεις και συσκέψεις σε εργοστάσια και επιχειρήσεις «για να μην πληρώσουν το μάρμαρο της κρίσης οι εργαζόμενοι».

Επίσης, στην Κουμουνδούρου όλες οι οργανώσεις προσανατολίζονται σε πρωτοβουλίες για να είναι μαζική η συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση και μάλιστα, μετά τις εσωκομματικές συγκρούσεις, η επιτυχία της απεργίας έχει αναδειχθεί από τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ ως ο καλύτερος τρόπος για να δοθεί το στίγμα της ενότητας. Είναι αξιοσημείωτο ότι στις 28 Μαρτίου θα γίνει πανελλαδική συνάντηση 400 συνδικαλιστών στην ΑΣΟΕΕθα παρευρεθεί και ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ.Τσίπρας – για τη δημιουργία δικτύου συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τον συντονισμό της δράσης τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk