ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ

Βόμβα-πρόκληση στην ΚΕΔ

Βομβιστική επίθεση σε πολυσύχναστο σημείο της πρωτεύουσας, σε απόσταση αναπνοής από τον Αρειο Πάγο και από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, σημειώθηκε χθες, ώρα 21.00. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην οδό Κόνιαρη 45 στους Αμπελόκηπους, κοντά στην είσοδο των γραφείων της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου. Από την ισχυρή έκρηξη που ακούστηκε σε όλη την περιοχή των Αμπελοκήπων και συντάραξε το Αστυνομικό Μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο των γραφείων της ΚΕΔ, σε γειτονική οικοδομή και σε ένα αυτοκίνητο.

Βομβιστική επίθεση σε πολυσύχναστο σημείο της πρωτεύουσας, σε απόσταση αναπνοής από τον Αρειο Πάγο και από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, σημειώθηκε χθες, ώρα 21.00. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην οδό Κόνιαρη 45 στους Αμπελόκηπους, κοντά στην είσοδο των γραφείων της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου. Από την ισχυρή έκρηξη που ακούστηκε σε όλη την περιοχή των Αμπελοκήπων και συντάραξε το Αστυνομικό Μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο των γραφείων της ΚΕΔ, σε γειτονική οικοδομή και σε ένα αυτοκίνητο. Σύμφωνα με ορισμένες ανεξακρίβωτες πληροφορίες σημειώθηκε μικρής έκτασης διαρροή φυσικού αερίου από αγωγούς του δικτύου που είχαν εγκατασταθεί στο σημείο. Τα γραφεία της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου φρουρούνται από εταιρεία security.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα σε νάιλον σακούλα που είχε κρεμαστεί σε μεταλλικό πλαίσιο κοντά στα γραφεία της ΚΕΔ. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας θεωρούν πιθανότερο η βόμβα να ενεργοποιήθηκε με τηλεχειρισμό και όχι με ωρολογιακό μηχανισμό. Πρώτον, γιατί δεν βρέθηκαν υπολείμματα ωρολογίου στο σημείο της έκρηξης και δεύτερον γιατί δεν έγινε προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τη βομβιστική επίθεση. Η έκρηξη στην οδό Κόνιαρη προκάλεσε αρχικώς μεγάλη σύγχυση στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα ανώτατοι αξιωματικοί υποστήριζαν ότι «δεν πρόκειται για βομβιστική επίθεση αλλά για έκρηξη από διαρροή φυσικού αερίου». Βέβαιαείχε ζητηθεί ο αποκλεισμός του σημείου για να μη γίνουν και άλλες… εκρήξεις στο δίκτυο φυσικού αερίου.

Οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πιστεύουν ότι η χθεσινή βομβιστική επίθεση είναι έργο του «Επαναστατικού Αγώνα» ο οποίος έχει προχωρήσει σε πέντε επιθέσεις το τελευταίο τρίμηνο και μάλιστα μόλις προ 48 ωρών είχε στείλει προκήρυξη για προηγούμενη ενέργειά του. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχαν εκφράσει φόβους ότι «από ώρα σε ώρα περιμένουμε νέο χτύπημα της οργάνωσης» . Ωστόσο ερευνάται το ενδεχόμενο η χθεσινοβραδινή επίθεση να είναι έργο της οργάνωσης «Λαϊκή Θέληση», η οποία με προκήρυξη που είχε στείλει τον περασμένο Αύγουστο είχε αναλάβει την ευθύνη για βομβιστική επίθεση που είχε σημειωθεί στις 29 Μαΐου 2004 στα δικαστήρια της Λάρισας όπως και για την τοποθέτηση δύο βομβών- οι οποίες δεν εξερράγησαν- στα γραφεία δύο γερμανικών εταιρειών στο Μαρούσι και στα γραφεία της Οικονομικής Κοινωνικής Επιτροπής στον Νέο Κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου είχε βρεθεί τους τελευταίους μήνες στο επίκεντρο της δημοσιότητας εξαιτίας της καθοριστικής συμμετοχής της στη διαδικασία των σκανδαλωδών ανταλλαγών ακινήτων μεταξύ της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου και του ελληνικού Δημοσίου.

Το προεδρείο της και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έχουν μάλιστα κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου από τους εισαγγελείς που διενεργούν τη σχετική προκαταρκτική έρευνα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk