ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ

Αμφιβόλου αποτελεσματικότητας η ποινικοποίηση της κουκούλας

Τον προβληματισμό τους για το κατά πόσον «η ποινικοποίηση της κουκούλας θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα» εκφράζουν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών, οι οποίοι σημειώνουν: «Ούτε είναι ξεκάθαρος ο επιχειρησιακός τρόπος σύλληψης αυτού που φοράει την κουκούλα και της σε βάρος του απόδοσης κατηγοριών,αλλά ούτε υπάρχει πρόβλεψη για την προστασία των μαρτύρων κατηγορίας,για τους οποίους ουδείς λόγος γίνεται από τους ιθύνοντες». Επίσης σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων αναφέρει ότι τα νέα μέτρα της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.

Αμφιβόλου αποτελεσματικότητας η ποινικοποίηση της κουκούλας | tovima.gr

Τον προβληματισμό τους για το κατά πόσον «η ποινικοποίηση της κουκούλας θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα» εκφράζουν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών, οι οποίοι σημειώνουν: «Ούτε είναι ξεκάθαρος ο επιχειρησιακός τρόπος σύλληψης αυτού που φοράει την κουκούλα και της σε βάρος του απόδοσης κατηγοριών,αλλά ούτε υπάρχει πρόβλεψη για την προστασία των μαρτύρων κατηγορίας,για τους οποίους ουδείς λόγος γίνεται από τους ιθύνοντες».

Επίσης σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων αναφέρει ότι τα νέα μέτρα της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. προκαλούν απαξιωτικά σχόλια για τους αστυνομικούς, και φαίνεται ότι «ο σχεδιασμός και η προετοιμασία τους μάλλον έγιναν εν μια νυκτί λόγω πίεσης της επικαιρότητας,γι΄ αυτό και εκ των πραγμάτων, χωρίς να θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών,είναι αμφίβολης αποτελεσματικότητας». Ακόμη οι συνδικαλιστές αστυνομικοί επισημαίνουν ότι «μέτρα έχουν εξαγγελθεί και στο παρελθόν,και μάλιστα κατ΄ επανάληψη,αλλά δυστυχώς δεν απέδωσαν».

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια Εγκληματολογίας και πρόεδρος του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου κυρία Αλίκη Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι «οι νέες ρυθμίσεις θα αποδειχθούν αλυσιτελείς». Και προσθέτει: «Θα έπρεπε η κουκουλοφορία να καθιερωθεί ως ειδικό, αυτόφωρα διωκόμενο έγκλημα,και μια τέτοια διάταξη θα βοηθούσε στην πρόληψη οποιωνδήποτε άλλων,παράνομων δραστηριοτήτων, ενώ και οι επαπειλούμενες ποινές φυλάκισης σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν ελαφρύτερες σε σχέση με αυτά που το υπουργείο Δικαιοσύνης τώρα σχεδιάζει». Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Μαραγκοπούλου είχε προτείνει πρόσφατα την καθιέρωση διάταξης που θα εισάγει την αυτοτελή ποινική δίωξη όσων προσέρχονται με κουκούλες σε οποιαδήποτε δημόσια συνάθροιση, ως μέσο αποτροπής επεισοδίων και καταστροφών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk