Ομοβροντία από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ

Πυρ ομαδόν δέχθηκε η κυβέρνηση στη Βουλή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τα έκτακτα οικονομικά μέτρα που έλαβε. Κατά τη συζήτηση της πρότασης νόμου του ΠαΣοΚ για την αύξηση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας, την οποία απέρριψε η πλειοψηφία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι επιβαρύνει τους έχοντες», κάτι που αποκάλεσε «απολύτως ψευδές» , καθώς «μόνο 128.

Ομοβροντία από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ | tovima.gr

Πυρ ομαδόν δέχθηκε η κυβέρνηση στη Βουλή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τα έκτακτα οικονομικά μέτρα που έλαβε. Κατά τη συζήτηση της πρότασης νόμου του ΠαΣοΚ για την αύξηση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας, την οποία απέρριψε η πλειοψηφία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι επιβαρύνει τους έχοντες», κάτι που αποκάλεσε «απολύτως ψευδές» , καθώς «μόνο 128.000 φορολογούμενοι δηλώνουν εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ,ενώ μόνο 18.000 δηλώνουν εισόδημα άνω των 150.000 ευρώ». Για «κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης, μειωμένης ευαισθησίας και πλήρους ανικανότητας» μίλησε και ο έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Χρ. Παπουτσής.

Επικριτικός εμφανίστηκε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος δήλωσε ότι τα οικονομικά μέτρα είναι σε «λάθος κατεύθυνση» και τα χαρακτήρισε «δολοφονικά για τη χώρα,καθώς θα μας βυθίσουν πιο πολύ στην κρίση». «Εναν φερετζέ στις φαγωμάρες τους» θα επιχειρήσουν να βάλουν, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, οι κυβερνήσεις της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, συμφωνώντας σίγουρα στην επίθεση σε βάρος των εργαζομένων. Οπως είπε, «όλα αυτά που ζούμε τα τελευταία χρόνια και όλα αυτά που προγραμματίζουν να έρθουν μπροστά μας δεν είναι τίποτε άλλο παρά οι συνέπειες και τα επακόλουθα της Συνθήκης του Μάαστριχτ».

Με την ευκαιρία της μετάβασης του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Αλαβάνος ζήτησε από τον Πρωθυπουργό «να είναι παρών και όχι μόνο να καταγραφεί η παρουσία του». Οπως σημείωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί από τον κ. Κ. Καραμανλή να ζητήσει τη διακοπή της ισχύος του Συμφώνου Σταθερότητας, να διεκδικήσει τα ευρωομόλογα και να θέσει θέμα για «στροφή 180 μοιρών» της αγροτικής πολιτικής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk