ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ

Η ύφεση αλλάζει τα κριτήρια για τα μπόνους

H FΒR Capital Μarkets απέτυχε να πιάσει τους στόχους που είχε θέσει για το 2008, αλλά αυτό δεν εμπόδισε το διοικητικό συμβούλιο της επενδυτικής τράπεζας να αποφασίσει εξαψήφια μπόνους για τα στελέχη της. Οι επιπλέον αμοιβές, ανέφερε η εταιρεία σε έγγραφό της προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αναγνωρίζουν στα υψηλόβαθμα στελέχη «την ανάληψη δράσεων που δεν συνδέονται άμεσα με την οικονομική πρόοδο της επιχείρησης». Οι συγκεκριμένες κινήσεις αποτελούν απλώς ένα παράδειγμα για το πώς οι μάνατζερ συνεχίζουν να εισπράττουν γενναιόδωρες αμοιβές, παρά τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα και την κατρακύλα της τιμής των μετοχών των εταιρειών όπου εργάζονται.

Η ύφεση αλλάζει τα κριτήρια για τα μπόνους | tovima.gr

H FΒR Capital Μarkets απέτυχε να πιάσει τους στόχους που είχε θέσει για το 2008, αλλά αυτό δεν εμπόδισε το διοικητικό συμβούλιο της επενδυτικής τράπεζας να αποφασίσει εξαψήφια μπόνους για τα στελέχη της. Οι επιπλέον αμοιβές, ανέφερε η εταιρεία σε έγγραφό της προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αναγνωρίζουν στα υψηλόβαθμα στελέχη «την ανάληψη δράσεων που δεν συνδέονται άμεσα με την οικονομική πρόοδο της επιχείρησης». Οι συγκεκριμένες κινήσεις αποτελούν απλώς ένα παράδειγμα για το πώς οι μάνατζερ συνεχίζουν να εισπράττουν γενναιόδωρες αμοιβές, παρά τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα και την κατρακύλα της τιμής των μετοχών των εταιρειών όπου εργάζονται. Μάλιστα πολλές μεγάλες αμερικανικές εταιρείες δίνουν μπόνους ακόμη και σε μάνατζερ που δεν τα δικαιούνται, με βάση κανόνες που έθεσαν οι ίδιες! Ορισμένες από αυτές τις εταιρείες υποστηρίζουν ότι η επιδείνωση των συνθηκών στις διεθνείς αγορές και στην οικονομία ευρύτερα κατέστησε «άπιαστους» τους στόχους αποδοτικότητας για ορισμένα στελέχη, και έτσι αχρήστευσαν τη λειτουργία των μπόνους ως κινήτρων αποδοτικότητας. Ωστόσο οι ειδικοί της εταιρικής διακυβέρνησης υποστηρίζουν ότι τα μεγαλοστελέχη επωφελήθηκαν τα τελευταία χρόνια από το ευνοϊκό κλίμα στις αγορές και το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον. «Οι μηχανισμοί που τίθενται σε εφαρμογή εκτρέφουν τον κυνισμό και ενισχύουν τη δυσπιστία για ολόκληρο το σύστημα» λέει ο Τζέιμς Κοξ, καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο Duke, ο οποίος μελετά το ζήτημα των αποζημιώσεων.

Οι εταιρείες μειώνουν τη διάρκεια των περιόδων κατά τις οποίες αξιολογούν τις επιδόσεις των υπαλλήλων τους επειδή, όπως υποστηρίζουν, αδυνατούν να προβλέψουν τις οικονομικές εξελίξεις στο σημερινό περιβάλλον αβεβαιότητας. Το αποτέλεσμα αυτής της επιλογής είναι να πληρώνουν μπόνους με δόσεις στους υπαλλήλους τους καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου! Τέτοιες ενέργειες, λένε οι επικριτές τους, ενθαρρύνουν τη χειραγώγηση στοιχείων από τους υπαλλήλους παρά την κατακραυγή για το καθεστώς αμοιβών που οδηγούσε σε βραχυπρόθεσμα κέρδη σε βάρος των μακροπρόθεσμων οικονομικών αποτελεσμάτων των εταιρειών. Το κυνήγι βραχυπρόθεσμων αποτελεσμάτων ενοχοποιήθηκε άλλωστε για την κατάρρευση κολοσσών της Wall Street και για την οικονομική αναταραχή που προκάλεσαν. «Αν μάθαμε κάτι από όλα αυτά,είναι ότι πρέπει να ακολουθήσουμε την αντίθετη κατεύθυνση» σχολιάζει ο κ. Κοξ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk