Πτώση 57,2% στα κέρδη της Frigoglass

Η μεγάλη πτώση κατά 57,2% στα καθαρά κέρδη της εταιρείας επαγγελματικής ψύξης Frigoglass για το 2008 δεν αιφνιδίασε τους αναλυτές καθώς η εταιρεία είχε προειδοποιήσει ότι το κόστος αναδιάρθρωσης θα επηρέαζε το τελικό αποτέλεσμα. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 19,5 εκατ. ευρώ καθώς το κόστος από το κλείσιμο των εργοστασίων σε Πολωνία και Νορβηγία, αλλά και την εθελουσία έξοδο στη μονάδα της Πάτρας έφθασε στα 17,5 εκατ. ευρώ. Οι ενοποιημένες πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 7,6% στα 487,8 εκατ.

Η μεγάλη πτώση κατά 57,2% στα καθαρά κέρδη της εταιρείας επαγγελματικής ψύξης Frigoglass για το 2008 δεν αιφνιδίασε τους αναλυτές καθώς η εταιρεία είχε προειδοποιήσει ότι το κόστος αναδιάρθρωσης θα επηρέαζε το τελικό αποτέλεσμα. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 19,5 εκατ. ευρώ καθώς το κόστος από το κλείσιμο των εργοστασίων σε Πολωνία και Νορβηγία, αλλά και την εθελουσία έξοδο στη μονάδα της Πάτρας έφθασε στα 17,5 εκατ. ευρώ. Οι ενοποιημένες πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 7,6% στα 487,8 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση δεν έκανε προβλέψεις για το 2009 λόγω της χαμηλής ορατότητας που προκαλεί η κρίση στο παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Ο κ. Π.Διαμαντίδης, διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε: «Κατά τη διάρκεια του 2008 η Frigoglass συνέχισε τη γεωγραφική της εξάπλωση στην Τουρκία και στις Φιλιππίνες.Η στρατηγική διαφοροποίησης τόσο γεωγραφικά όσο και σε επίπεδο πελατειακής βάσης αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα του επιχειρηματικού μας μοντέλου,καθώς η άνοδος των αναπτυσσόμενων περιοχών της Αφρικής και της Ασίας εν μέρει εξισορρόπησε την πτώση της Ρωσίας και της Γερμανίας κατά τη διάρκεια του έτους. Αναμένουμε το οικονομικό περιβάλλον το 2009 να παραμείνει δυσχερές».

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Frigoglass, η οικονομική κρίση υποχρέωσε πολλούς πελάτες της εταιρείας να αναβάλουν τις παραγγελίες τους για το δεύτερο τρίμηνο του 2009, με αποτέλεσμα το παραδοσιακά δυνατό πρώτο τρίμηνο της εταιρείας να μη συνεισφέρει τα αναμενόμενα.

Στόχος της διοίκησης για το 2009 είναι να διατηρηθούν οι θετικές ταμειακές ροές για το σύνολο του έτους και η σταθεροποίηση του δείκτη καθαρού χρέους προς κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDΑ) στο βέλτιστο επίπεδο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk