Μεταφορά των πανεπιστημιακών σχολών από το κέντρο της Αθήνας προτείνει ο υπουργός Παιδείας – Εντονες αντιδράσεις από καθηγητές και φοιτητές

Την πρόταση για μεταφορά στην Πανεπιστημιούπολη και στην Πολυτεχνειούπολη, στου Ζωγράφου, των πανεπιστημιακών σχολών που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, επανέλαβε ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει ο νόμος περί ασύλου.

Ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στη ΝΕΤ, δήλωσε πως «θα έπρεπε το Πολυτεχνείο να το έχουμε μετατρέψει σε ένα Μουσείο Εθνικής Αντίστασης για να θυμόμαστε όλοι το τανκ που εκείνο το βράδυ επιχείρησε βιαίως να καταλύσει την πανεπιστημιακή ελευθερία του στοχασμού και του λόγου».

Με την πρόταση Σπηλιωτόπουλου εμφανίζεται να συμφωνεί και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ.Σκανδαλίδης, ο οποίος έχει ζητήσει τη μετατροπή του ιστορικού κτιρίου του Πολυτεχνείου σε έναν «πνεύμονα ανάσας, πολιτισμού και ελεύθερης έκφρασης των νέων στην Αθήνα».

Ωστόσο, στο ενδεχόμενο μεταφοράς των πανεπιστημιακών σχολών στου Ζωγράφου αντιδρούν οι πανεπιστημιακοί, αλλά και οι φοιτητικοί σύλλογοι.

Στις δηλώσεις του στη ΝΕΤ, ο κ. Σπηλιωτόπουλος άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο τροποποιήσεων στο νόμο περί ασύλου, εφόσον -όπως είπε- «υπάρξουν βελτιωτικές σκέψεις από οποιαδήποτε πολιτική δύναμη στο πλαίσιο του διαλόγου, δηλαδή στο πλαίσιο του θεσμοθετημένου διαλόγου που έχει ξεκινήσει για την Παιδεία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk