Αύξηση του αριθμού των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Συνολικά φέτος θα διατεθούν 88.262 θέσεις στην ανώτατη εκπαίδευση τις οποίες αναμένεται να διεκδικήσουν περί τους 125.000 υποψηφίους.

Αύξηση του αριθμού των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ | tovima.gr

Αύξηση του αριθμού των εισακτέων κατά 1.526 θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ σε σχέση με την περασμένη χρονιά ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Συνολικά φέτος θα διατεθούν 88.262 θέσεις στην ανώτατη εκπαίδευση τις οποίες αναμένεται να διεκδικήσουν περί τους 125.000 υποψηφίους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 15 Μαίου, δύο ημέρες νωρίτερα από πέρσυ, λόγω των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Οι νέες θέσεις που διαθέτει φέτος το υπουργείο δικαιολογούνται απο την λειτουργία 16 νέων τμημάτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, στα οποία και διατίθενται συνολικά 2350 θέσεις. Επίσης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου για πρώτη φορά φέτος δεν αυξάνονται οι θέσεις στα περιζήτητα Παιδαγωγικά τμήματα των πανεπιστημίων της χώρας, πολλά απο τα οποία ωστόσο αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης λόγω έλλειψης υποδομών ενώ στα ίδια ακριβώς επίπεδα παραμένουν οι υψηλού ενδιαφέροντος Ιατρικές και Νομικές Σχολές της χώρας. Τέλος, από τους πίνακες που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο προκύπτει ότι σε καμμία σχολή ΑΕΙ δεν υπάρχει φέτος μείωση εισακτέων

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk