Στις Βρυξέλλες (και) ο κ. Παπανδρέου

Το «παρών» στις Βρυξέλλες θα δώσει σήμερα και ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος θα βρεθεί στη βελγική πρωτεύουσα ταυτόχρονα με τον κ. Κ.Καραμανλή εν όψει του Συμβουλίου Κορυφής. Ο κ. Παπανδρέου θα συμμετάσχει στη συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ), η οποία πραγματοποιείται στο περιθώριο του Συμβουλίου. Αναμένεται να εξεταστούν αναλυτικά οι προτάσεις των ευρωπαίων σοσιαλιστών για την αντιμετώπιση της τρέχουσας οικονομικής κρίσης, αλλά και κάποιες εξειδικεύσεις στο πλαίσιο της κοινής πολιτικής καμπάνιας που σχεδιάζεται εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Το «παρών» στις Βρυξέλλες θα δώσει σήμερα και ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος θα βρεθεί στη βελγική πρωτεύουσα ταυτόχρονα με τον κ. Κ.Καραμανλή εν όψει του Συμβουλίου Κορυφής.

Ο κ. Παπανδρέου θα συμμετάσχει στη συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ), η οποία πραγματοποιείται στο περιθώριο του Συμβουλίου. Αναμένεται να εξεταστούν αναλυτικά οι προτάσεις των ευρωπαίων σοσιαλιστών για την αντιμετώπιση της τρέχουσας οικονομικής κρίσης, αλλά και κάποιες εξειδικεύσεις στο πλαίσιο της κοινής πολιτικής καμπάνιας που σχεδιάζεται εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές αναζητούν τρόπους ενίσχυσης των δικών τους παρεμβάσεων υπό το πολιτικό βάρος που προκαλεί η οικονομική κρίση, ενώ στους κόλπους των κομμάτων μελετώνται μια σειρά καθοριστικές παράμετροι για την οικονομία της Ευρώπης. Μεταξύ των άλλων, αναζητείται η δυνατότητα ενεργότερης συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στους μηχανισμούς διεθνούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση της κρίσης, δεδομένης της υπαρκτής μετακίνησης μεγάλου όγκου επενδυτικών κεφαλαίων προς τις ΗΠΑ.

Στο συνέδριο του ΕΣΚ που είχε πραγματοποιηθεί προ μηνών στη Μαδρίτη είχε δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην πτυχή των αναπτυξιακών επενδύσεων και στην κατεύθυνση αυτή ο ισπανός πρωθυπουργός κ. Χοσέ Λουίς Θαπατέρο είχε καταθέσει συγκεκριμένη πολιτική εισήγηση για τη δημιουργία 10 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη την προσεχή δεκαετία.

Τέτοιες προτάσεις αναμένεται ότι θα εξειδικευθούν περαιτέρω το αμέσως προσεχές διάστημα με επί μέρους προτάσεις για κάθε κράτος-μέλος, ενώ ο κ. Παπανδρέου στο τέλος του μήνα θα έχει συνεργασία με τον οικονομολόγο κ. Τζόζεφ Στίγκλιτζ, ο οποίος θα υποβάλει το δικό του πλέγμα προτάσεων ως επικεφαλής της σχετικής επιτροπής που έχει συσταθεί από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Μ ε την ιδιότητα του επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε χθες στην Ιπποκράτους με τον αντιπρόεδρο της σερβικής κυβέρνησης και πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος κ. Ιβιτσα Ντάτσιτς. Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα όπως η προετοιμασία της συνόδου των σοσιαλιστικών κομμάτων της Βαλκανικής, οι ευρωπαϊκές προοπτικές της χώρας στην παρούσα συγκυρία, καθώς και το ενδεχόμενο ένταξης του σερβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (του οποίου παλαιότερα ηγείτο ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ) στη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk