Σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής

Περισσότερη Ευρώπη η απάντηση στην κρίση, δηλώνει ο Κ.Καραμανλής

Με συντονισμό, συνεργασία και ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων θα βγει η Ευρώπη από την κρίση, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός. «Εκείνο που χρειάζεται είναι περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά. Σε εξέλιξη η πρώτη μέρα των εργασιών της Συνόδου Κορυφής. H κρίση αντιμετωπίζεται με άλλη πολιτική, δηλώνει από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Με συντονισμό, συνεργασία και ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων θα βγει η Ευρώπη από την κρίση, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

«Εκείνο που χρειάζεται είναι περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά μετά τη συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων που αποτελούν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

«Είναι βέβαιο ότι η Ευρώπη θα βγει ισχυρότερη από τη διεθνή οικονομική κρίση, εφόσον όλοι δράσουμε με αλληλεγγύη, συντονισμένα και από κοινού. Και βέβαια, πάνω απ’ όλα, προστατεύοντας και υπερασπιζόμενοι το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο» σημείωσε.

Το απόγευμα ξεκίνησαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και το βράδυ ο πρωθυπουργός θα μετάσχει στο δείπνο εργασίας των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Η δεύτερη ημέρα των εργασιών θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής, ενώ το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Ξεκίνησαν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Στην ατζέντα του Συμβουλίου θα βρεθούν η οικονομική κρίση που πλήττει την ΕΕ, θέματα ενέργειας, η κλιματική αλλαγή, η Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και η Ανατολική Εταιρική Σχέση, οι Σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ και η Συνθήκη της Λισαβόνας.

Επαφές Παπανδρέου στις Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να λάβει μέρος στη συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ), που πραγματοποιείται στο περιθώριο του Συμβουλίου Κορυφής.

Οι δηλώσεις του Γ.Παπανδρέου

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk