Για «πρωτοφανή φοροεπιδρομή» κάνουν λόγο τα συνδικάτα

« Η χώρα βρίσκεται σε πτώχευση. Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις “πάγωσαν” κυριολεκτικά τους πολίτες της χώρας». Με τον τρόπο αυτόν σχολίασε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Σπ. Παπασπύρος την απόφαση της κυβέρνησης να παγώσει τις αυξήσεις στο Δημόσιο και να βάλει «κεφαλικό φόρο» στα εισοδήματα από 60.000 ευρώ και άνω. Αντίστοιχη είναι η αντίδραση της ΓΣΕΕ, η οποία μιλάει για «πρωτοφανή φοροεπιδρομή» και για «αντικοινωνικά και άδικα μέτρα», ενώ διατυπώνει επιφυλάξεις για τη νομιμότητα του «κεφαλικού φόρου» αφού επιπίπτει σε εισοδήματα «που ήδη έχουν φορολογηθεί ».

Για «πρωτοφανή  φοροεπιδρομή»  κάνουν λόγο  τα συνδικάτα | tovima.gr

« Η χώρα βρίσκεται σε πτώχευση. Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις “πάγωσαν” κυριολεκτικά τους πολίτες της χώρας». Με τον τρόπο αυτόν σχολίασε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Σπ. Παπασπύρος την απόφαση της κυβέρνησης να παγώσει τις αυξήσεις στο Δημόσιο και να βάλει «κεφαλικό φόρο» στα εισοδήματα από 60.000 ευρώ και άνω. Αντίστοιχη είναι η αντίδραση της ΓΣΕΕ, η οποία μιλάει για «πρωτοφανή φοροεπιδρομή» και για «αντικοινωνικά και άδικα μέτρα», ενώ διατυπώνει επιφυλάξεις για τη νομιμότητα του «κεφαλικού φόρου» αφού επιπίπτει σε εισοδήματα «που ήδη έχουν φορολογηθεί ». Οι δύο οργανώσεις έχουν προαναγγείλει γενική απεργία στις 2 Απριλίου. «Η κατάργηση της εισοδηματικής πολιτικής στην οποία προέβη η κυβέρνησηβυθίζει ακόμη περισσότερο εν μέσω κρίσης τα εισοδήματα εργαζομένων και συνταξιούχων και επιβεβαιώνει ουσιαστικά ότι η χώρα βρίσκεται σε πτώχευση,κάτι που επιμελώς,αλλά ανεπιτυχώς,αποκρύβεται» σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με τον κ. Παπασπύρο, η κυβέρνηση παρακολουθεί και συναγωνίζεται τους «άθλους» των εργοδοτών στον ιδιωτικό τομέα που κρατούν μισθολογικά και εργασιακά ομήρους τους εργαζομένους τους. «Αποτελεί απόδειξη χρεοκοπίας της κυβερνητικής πολιτικής ότι μπαίνουν στο ψυγείο εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, ενώ προετοιμάζεται και η καταβολή του μισθού με τη μορφή επιδόματος και σε δόσεις» δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Εντονη είναι η αντίδραση και του αντιπροέδρου της συνδικαλιστικής οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων κ. Ηλ. Βρεττάκου, ο οποίος τονίζει ότι τα επιδόματα που για πρώτη φορά ανακοινώνονται αντί εισοδηματικής πολιτικής για τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους αποτελούν πρόκληση και οδηγούν σε κατακόρυφη μείωση του εισοδήματος. Ακόμη, σημειώνει ότι φαλκιδεύουν κάθε μισθολογική πολιτική και δημιουργούν πολλές ταχύτητες εργαζομένων στο Δημόσιο.

Για «εισοδηματική αφαίμαξη» κάνει λόγο ο γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ κ. Στ.Ανέστης, που σημειώνει ότι «ξεπέρασαν και την εποχή του Μητσοτάκη με το 0+0 = 14%». Συνεχίζει κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή φορολογική επέλαση κατά των πιο αδύναμων οικονομικά ομάδων, κατά των μισθωτών!» και υπογραμμίζει: «Σπέρνουν φτώχεια και εξαθλίωση. Θα εισπράξουν κοινωνική θύελλα!».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk