Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑ

H επιδείνωση της ανεργίας στη Βρετανία ανέκοψε από νωρίς την ανοδική φορά των δεικτών, ενώ η αρνητική εικόνα στα futures της Wall Street, που επιβεβαιώθηκε με το πτωτικό άνοιγμα, επανέφεραν την καθοδική τάση στις περισσότερες αγορές. Η εγχώρια αγορά αντέδρασε αμυντικά σε σχέση με το αρνητικό διεθνές κλίμα, καθώς για δεύτερη στη σειρά συνεδρίαση εμφάνισε πολύ καλύτερη εικόνα της αντίστοιχης των ευρωπαϊκών. Είναι ενδεικτικό ότι ο γενικός δείκτης παρέμεινε σε θετικό έδαφος ως αργά το απόγευμα, εμφανίζοντας αξιόλογη απόδοση, ενώ αρχικά επιχείρησε να ανακτήσει τις 1.

H επιδείνωση της ανεργίας στη Βρετανία ανέκοψε από νωρίς την ανοδική φορά των δεικτών, ενώ η αρνητική εικόνα στα futures της Wall Street, που επιβεβαιώθηκε με το πτωτικό άνοιγμα, επανέφεραν την καθοδική τάση στις περισσότερες αγορές.

Η εγχώρια αγορά αντέδρασε αμυντικά σε σχέση με το αρνητικό διεθνές κλίμα, καθώς για δεύτερη στη σειρά συνεδρίαση εμφάνισε πολύ καλύτερη εικόνα της αντίστοιχης των ευρωπαϊκών. Είναι ενδεικτικό ότι ο γενικός δείκτης παρέμεινε σε θετικό έδαφος ως αργά το απόγευμα, εμφανίζοντας αξιόλογη απόδοση, ενώ αρχικά επιχείρησε να ανακτήσει τις 1.600 μονάδες χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς υποχώρησε αμέσως χαμηλότερα από τη συγκεκριμένη περιοχή. Μόλις στο τελευταίο ημίωρο ο γενικός δείκτης πέρασε σε σταθερά αρνητικό έδαφος και με την επιδείνωση της εικόνας στη διάρκεια των δημοπρασιών έκλεισε στο χαμηλό της ημέρας των 1.578,63 μονάδων με απώλειες 0,35%, αισθητά μικρότερες σημαντικών ευρωπαϊκών δεικτών.

Ακριβώς στο χαμηλό της ημέρας τερμάτισε και ο δείκτης FΤSΕ20 υποχωρώντας σε ποσοστό 0,50%, ενώ αντιθέτως διατήρησαν το θετικό τους πρόσημο στο κλείσιμο οι δείκτες FΤSΕ40 και FΤSΕ80, οι οποίοι ενισχύθηκαν κατά 0,22% και 0,16% αντιστοίχως.

Το αρνητικό αποτέλεσμα της αγοράς προήλθε από τις τράπεζες, ο δείκτης των οποίων, ενώ ξεκίνησε «φιλόδοξα» ανοδικά, ακολούθησε πλαγιοκαθοδική πορεία και πέρασε σε αρνητικό έδαφος μόλις ξεκίνησαν οι δημοπρασίες, όπου έκλεισε με οριακές απώλειες 0,22% στο χαμηλό της ημέρας.

Το αρχικά αμφίρροπο και στη συνέχεια σαφέστερα αρνητικό κλίμα στην Ευρώπη ανέκοψε τη ροή των κεφαλαίων στην εγχώρια αγορά, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του τζίρου στα 94 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2 εκατ. ευρώ διακινήθηκαν σε πακέτα.

Οι ανοδικές μετοχές, ενώ διατήρησαν με διαφορά το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, τελικά προηγήθηκαν οριακά των καθοδικών, καθώς η τελική εικόνα της αγοράς διαμορφώθηκε με 94 ανοδικές, 92 καθοδικές και 146 αμετάβλητες.

Μετοχές
Εθνική Τράπεζα: Συμπληρώθηκε η τρίτη στη σειρά συνεδρίαση που η μετοχή έκλεισε ακριβώς στα 10,60 ευρώ και η τέταρτη όπου συναντά αντίσταση στη συγκεκριμένη περιοχή. Ενδοσυνεδριακά, η μετοχή επανέκτησε τα 11 ευρώ ύστερα από έναν μήνα, αλλά οι σταδιακές πιέσεις που ακολούθησαν τής στέρησαν το σύνολο των αρχικών της κερδών, καθώς έκλεισε αμετάβλητη στο χαμηλό της ημέρας των 10,60 ευρώ.

Αlpha Βank: Ενώ διένυσε όλη τη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος και υψηλότερα των 4 ευρώ, η μετοχή πιέστηκε στο χαμηλό της ημέρας των 3,96 ευρώ στις δημοπρασίες όπου και έκλεισε με απώλειες 1,74%.

ΟΤΕ: Αντίθετα με τις προαναφερθείσες μετοχές της Εθνικής και της Αlpha οι οποίες τερμάτισαν στα χαμηλά της ημέρας, μαζί με τον ΟΠΑΠ, τη ΔΕΗ και τη Μarfin ΙG, ο τίτλος του ΟΤΕ ανέκαμψε από το χαμηλό των 10,90 ευρώ στη διάρκεια των δημοπρασιών και έκλεισε στο τοπικό υψηλό των 11,10 ευρώ, περιορίζοντας τις απώλειές του στο 0,54%.

Coca-Cola: Την έβδομη στη σειρά ανοδική συνεδρίαση σημείωσε η μετοχή η οποία επανέκτησε στο κλείσιμο τα 10,30 ευρώ με άνοδο 1,18%, ενώ ενδοσυνεδριακά ωθήθηκε ως τα 10,54 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk