Δανειοδότηση βάσει των θέσεων εργασίας από την Πειραιώς

Ενα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ θέτει σε εφαρμογή η Τράπεζα Πειραιώς, με στόχο να αυξήσει τη ρευστότητα στο σύστημα και να ενισχύσει την απασχόληση σε μια δύσκολη περίοδο για την ελληνική οικονομία. Η καινοτομία του συγκεκριμένου προγράμματος έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα δάνεια θα χορηγούνται στις επιχειρήσεις με γνώμονα την προστασία ή τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων βασικό κριτήριο αξιολόγησης θα αποτελεί ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούν.

Ενα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ θέτει σε εφαρμογή η Τράπεζα Πειραιώς, με στόχο να αυξήσει τη ρευστότητα στο σύστημα και να ενισχύσει την απασχόληση σε μια δύσκολη περίοδο για την ελληνική οικονομία. Η καινοτομία του συγκεκριμένου προγράμματος έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα δάνεια θα χορηγούνται στις επιχειρήσεις με γνώμονα την προστασία ή τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων βασικό κριτήριο αξιολόγησης θα αποτελεί ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούν. Σύμφωνα με την Πειραιώς, βασικός στόχος του προγράμματος αποτελεί η προστασία 50.000 θέσεων εργασίας. Πρόκειται για συνέχεια της πολιτικής της τράπεζας για τη χρηματοδοτική στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων με ευνοϊκούς όρους. Ειδικότερα, με βάση το πρόγραμμα αυτό, η Πειραιώς χορηγεί δάνειο ανά επιχείρηση ως 2 εκατ. ευρώ με βάση τον αριθμό των απασχολουμένων της και το ύψος του δανείου διαμορφώνεται υπολογίζοντας 40.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο στη χρηματοδοτούμενη επιχείρηση.

Επιπλέον για κάθε νέα πρόσληψη το όριο του δανειοδοτούμενου αυξάνεται αυτομάτως, αν το επιθυμεί η επιχείρηση, κατά 40.000 ευρώ. Με τον τρόπο αυτόν, και με βάση το συνολικό ύψος των 2 δισ. ευρώ του προγράμματος, διασφαλίζονται 50.000 θέσεις εργασίας. Ο αριθμός των εργαζομένων θα υπολογίζεται με βάση τις καταστάσεις του ΙΚΑ και θα επιβεβαιώνεται ανά τρίμηνο. Τα δάνεια θα είναι τετραετούς διάρκειας, με δύο χρόνια περίοδο χάριτος κατά την οποία θα καταβάλλονται μόνο οι τόκοι.

Με το πρόγραμμα αυτό η Πειραιώς έρχεται αρωγός στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι ελληνικές επιχειρήσεις σε μια κρίσιμη περίοδο, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην προστασία της εργασίας και στην αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων. Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς ήδη διαθέτει, μέσω άλλων δικών της προγραμμάτων, 1 δισ. ευρώ για κεφάλαια κίνησης στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της Αττικής σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ, 250 εκατ. ευρώ στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του Νομού Θεσσαλονίκης, 150 εκατ. ευρώ στις αντίστοιχες επιχειρήσεις του Νομού Αχαΐας και 100 εκατ. ευρώ του Νομού Μαγνησίας, σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Επιμελητήρια.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα έχει ανακοινώσει την αναστολή των πλειστηριασμών ακινήτων, καθώς και το πάγωμα των δόσεων των δανείων για τους ανέργους, ενώ επίσης για το 2009 έχει δώσει τη δυνατότητα, σε όσους πελάτες της το επιθυμούν, να μειώσουν τη δόση του στεγαστικού τους δανείου στο μισό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk