Εκτόπισε τις άλλες οργανώσεις

Πρωταγωνιστικό ρόλο αποκτά η μαφία της Καλαβρίας στην οικονομική ζωή του Μιλάνου

Η μαφία της Καλαβρίας παίζει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομική ζωή του Μιλάνου, με ουσιαστική συμμετοχή σε εργολαβίες και ολοένα αυξανόμενο τζίρο,α αναφέρουν δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου που επικαλούνται απόρρητη έκθεση της Εθνικής Εισαγγελίας κατά της Μαφίας.

Η μαφία της Καλαβρίας παίζει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομική ζωή του Μιλάνου, με ουσιαστική συμμετοχή σε εργολαβίες και ολοένα αυξανόμενο τζίρο, αναφέρουν δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα της Ένωσης Βιομηχάνων Ιταλίας «το οργανωμένο έγκλημα κατάφερε να δημιουργήσει ένα άριστα οργανωμένο ομοσπονδιακό δίκτυο: η βάση της Ντράγκετα παραμένει στην Καλαβρία, αλλά οι διακλαδώσεις της στο Μιλάνο βαραίνουν όλο και περισσότερο στην κρίσιμη φάση της λήψης αποφάσεων».

Το δημοσίευμα επικαλείται έκθεση της Εθνικής Εισαγγελίας κατά της Μαφίας, το κείμενο της οποίας δεν έχει δημοσιοποιηθεί αφού, για πρώτη φορά, φέτος, κρίθηκε ότι έπρεπε να θεωρηθεί απόρρητο.

Οι εκπρόσωποι της Ντράγκετα στο Μιλάνο –είναι ισχυρότερη μαφιόζικη οργάνωση στον κόσμο, με ετήσιο τζίρο που ξεπερνά τα 44 δισ. ευρώ– είναι πλέον «μετανάστες τρίτης γενιάς», πλήρως ενταγμένοι στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της πόλης.

Κατάφεραν μάλιστα να βάλουν στο περιθώριο τις άλλες δύο ιστορικές οργανώσεις, την Καμόρα της Νάπολης και την Κόζα Νόστρα της Σικελίας, οι οποίες, πλέον, πρέπει να «ικανοποιούνται μόνο με τα ψίχουλα», με ό,τι δεν ενδιαφέρει τους Καλαβρέζους εξαδέλφους, κατά την έκθεση.

Τέλος, σύμφωνα με την εφημερίδα η Ντράγκετα προσπαθεί τώρα να εξασφαλίσει

εντυπωσιακό αριθμό εργολαβιών, εν όψει της διεθνούς έκθεσης Εxpo, που θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο το 2015 αλλά και να επεκταθεί και στα υπόλοιπα βιομηχανικά και οικονομικά κέντρα του ιταλικού Βορρά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk