«Αδιαφορεί ο υπουργός»

Με «μπλόκα» σε τελωνεία απειλούν οι κτηνοτρόφοι της Β.Ελλάδας ενόψει Πάσχα

Οι κτηνοτρόφοι της βόρειας Ελλάδας στις 31 Μαρτίου κατεβαίνουν στην Αθήνα και θα επιδιώξουν να συναντήσουν τον κ.Χατζηγάκη. Δηλώνουν έτοιμοι να αποκλείσουν συνοριακά τελωνεία της Β.Ελλάδας ενόψει Πάσχα ζητώντας εξονυχιστικούς ελέγχους, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος «ελληνοποιημένων» αμνοεριφίων στη χώρα.

Με αποκλεισμούς των συνοριακών τελωνείων της βόρειας Ελλάδας ενόψει Πάσχα προειδοποιούν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, ζητώντας εξονυχιστικούς ελέγχους-ακόμη και από τους ίδιους τους παραγωγούς- στις διερχόμενες νταλίκες, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος «ελληνοποιημένων» αμνοεριφίων στη χώρα.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), Δημήτρη Καμπούρη, δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία οριστική απόφαση.

Ο κ.Καμπούρης επεσήμανε ότι οι κτηνοτρόφοι δεν προτίθενται να πουλήσουν αμνοερίφια σε τιμές χαμηλότερες των 6-6,5 ευρώ/κιλό (τιμές κόστους), αν και βλέπουν ότι «και φέτος διαμορφώνεται κλίμα χαμηλών τιμών στην αγορά», με εισαγωγές φθηνών αμνοεριφίων, αφού «η πολιτεία θεωρεί προφανώς τα εισαγόμενα καλύτερα από τα ελληνικά».

Ο κ.Καμπούρης κατήγγειλε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρη Χατζηγάκη, για αδιαφορία απέναντι στους κτηνοτρόφους, αφού παρά τις πιέσεις τεσσάρων εβδομάδων «δεν έχει ακόμη δεχτεί συνάντηση με το πανελλήνιο συνδικαλιστικό τους όργανο».

Πρόσθεσε ότι παρότι έχουν εξαγγελθεί μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων, «δεν έχει εξειδικευτεί κανένα».

Οι κτηνοτρόφοι της βόρειας Ελλάδας που στις 31 Μαρτίου κατεβαίνουν στην Αθήνα, θα επιδιώξουν να συναντήσουν τον κ.Χατζηγάκη, ώστε να θέσουν τα παραπάνω ζητήματα, αλλά και την αιτούμενη οικονομική ενίσχυση των 50 ευρώ ανά αιγοπρόβατο και 250 ευρώ ανά αγελάδα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk