ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα εκ των υστέρων

Με μια γενική τοποθέτηση, ότι τα μέτρα που ανακοινώνει η κυβέρνηση λαμβάνονται πάντοτε μετά το πρόβλημα και χωρίς καμία διάθεση πρόληψης, απάντησε το ΠαΣοΚ στις κυβερνητικές εξαγγελίες για την ενίσχυση της ασφάλειας. Χωρίς ειδική αναφορά σε επί μέρους ανακοινώσεις, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου περιορίστηκε να δηλώσει: «Τα μέτρα που ανακοινώνει θα έχουν την ίδια τύχη με προηγούμενα,τα οποία δεν εφαρμόστηκαν ή δεν απέδωσαν». Και προσέθεσε: «Περιμένουμε να δούμε στην πράξη τι ακριβώς θα γίνει».

<b>ΠΑΣΟΚ: </b>Η κυβέρνηση  λαμβάνει μέτρα  εκ των υστέρων | tovima.gr

Με μια γενική τοποθέτηση, ότι τα μέτρα που ανακοινώνει η κυβέρνηση λαμβάνονται πάντοτε μετά το πρόβλημα και χωρίς καμία διάθεση πρόληψης, απάντησε το ΠαΣοΚ στις κυβερνητικές εξαγγελίες για την ενίσχυση της ασφάλειας. Χωρίς ειδική αναφορά σε επί μέρους ανακοινώσεις, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου περιορίστηκε να δηλώσει: «Τα μέτρα που ανακοινώνει θα έχουν την ίδια τύχη με προηγούμενα,τα οποία δεν εφαρμόστηκαν ή δεν απέδωσαν». Και προσέθεσε: «Περιμένουμε να δούμε στην πράξη τι ακριβώς θα γίνει». Για ρυθμίσεις «ατελέσφορες και πιθανόν επικίνδυνες» μίλησε ο αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος κ. Κ.Ρόβλιας, ο οποίος προσέθεσε ότι οι εξαγγελίες «μοιάζουν γραφικές,στα όρια του φαιδρού, μπροστά στη σοβαρότητα της κατάστασης» .

Αίσθηση την ίδια στιγμή προκάλεσε η δήλωση του κ. Μ.Χρυσοχοΐδη, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η μεν Αστυνομία έχει κατεβάσει πλέον τα χέρια, οι δε υπουργοί έχουν κατεβάσει τα μολύβια», όμως παράλληλα ανασκεύασε πλήρως την προ ημερών δήλωσή του ότι η Αθήνα έχει γίνει Καμπούλ, λέγοντας: «Θεωρώ ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει μία από τις ασφαλείς χώρες, και αυτό πρέπει να το λέμε διαρκώς. Γιατί αυτή η κυβέρνηση σε λίγο θα φύγει και τα πράγματα θα αποκατασταθούν στη χώρα. Με τρόπο τόσο εντυπωσιακό,που θα ξαναθυμηθούμε όλοι ότι μπορεί να υπάρχει ασφάλεια σε αυτή τη χώρα. Δεν μπορούμε να δυσφημίζουμε τη χώρα μας». O πως επισημαίνει το ΚΚΕ, «η κυβέρνηση της ΝΔ- όπως και η προηγούμενη του ΠαΣοΚπου δεν έχει συλλάβει ούτε έναν “κουκουλοφόρο”, αξιοποιεί τη δράση τους για να εφαρμόσει νέα μέτρα καταστολής, που έχουν προαποφασιστεί σε εθνικό και ευρωενωσιακό επίπεδο».

Το ζήτημα της συγκρότησης διακομματικής επιτροπής για την Αστυνομία επανέφεραν χθες ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ.Αλαβάνος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Φ. Κουβέλης . Προκαλεί εντύπωση, τόνισε ο κ. Αλαβάνος, η μεγάλη και πολλαπλή έλλειψη αποτελεσματικότητας της Αστυνομίας σε σχέση με την προστασία του πολίτη, ώστε «δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα και τη σκοπιμότητα ορισμένων κύκλων να εντείνουν αυτό το πρόβλημα στη χώρα μας και ενδεχομένως να δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερα ζητήματα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk