ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ

Επιχειρηματίες: «Η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων 20 χρόνων»

Η μηνιαία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) την περασμένη Δευτέρα ήταν ξεχωριστή. Συμβαίνει σπανίως. Και ίσως να είναι η μοναδική φορά που προσκεκλημένος ήταν ένας κατ΄ ουσίαν υπουργός Δημόσιας Τάξης. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης είχε την τιμητική του μαζί με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Ι.Μπούγα. Ας όψονται οι καταστροφείς που επέδραμαν στο Κολωνάκι την περασμένη Παρασκευή. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ.

<b>Επιχειρηματίες:</b> «Η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων 20 χρόνων» | tovima.gr

Η μηνιαία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) την περασμένη Δευτέρα ήταν ξεχωριστή. Συμβαίνει σπανίως. Και ίσως να είναι η μοναδική φορά που προσκεκλημένος ήταν ένας κατ΄ ουσίαν υπουργός Δημόσιας Τάξης. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης είχε την τιμητική του μαζί με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Ι.Μπούγα. Ας όψονται οι καταστροφείς που επέδραμαν στο Κολωνάκι την περασμένη Παρασκευή. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ.Μίχαλος καλώντας τον κ. Μαρκογιαννάκη ένιωθε δικαιωμένος. Επί χρόνια επαναλαμβάνει το ίδιο μοτίβο, τον περιορισμό των διαδηλώσεων και «την εμπέδωση της τάξης στον δρόμο» και τώρα προχωρεί και στο αίτημα για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Τα 52 παρόντα μέλη- από τα 65 -, αφού συζήτησαν επί περίπου μιάμιση ώρα θέματα που αφορούν κυρίως τη χρηματοδότησή τους από τις τράπεζες (μέσω ΤΕΜΠΜΕ) πέρασαν στις καταστροφές.

Τη συζήτηση άνοιξε ο κ. Μίχαλος ζητώντας « αυστηρή τιμωρία των υπευθύνων» και από το σύνολο του πολιτικού κόσμου « να πάρει μία ξεκάθαρη απόφαση κατά της τυφλής βίας ». Μετά πέρασε στο κυρίως θέμα: « Οι ακαδημαϊκές αρχές μαζί με την Πολιτεία να αποφασίσουν την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου».

Ο κ. Μαρκογιαννάκης εμφανίστηκε εξαιρετικά ανήσυχος, αναφέρθηκε στα μέτρα που αποφασίστηκαν προχθές (Σχέδιο «Μεγάλο Παπί») και είπε πως η ΕΛ.ΑΣ. απέφυγε την άμεση δυναμική επέμβαση για να μην έχουμε τον Μάρτιο… Δεκεμβριανά.

Ακολούθως, τον λόγο έλαβαν περίπου 15 επιχειρηματίες, μέλη του διοίκησης του Επιμελητηρίου, υπήρχε όμως πληθώρα αιτούντων που ήθελαν να κάνουν γνωστές τις απόψεις τους. Το σύνολο των τοποθετήσεων ήταν περίπου κοινό, όλοι σχεδόν εξέφρασαν την απελπισία τους γιατί « έχει χαθεί το αίσθημα της δημόσιας τάξης ». Ο πιο αιχμηρός όμως όλων ήταν ο κ. Στ.Σταυρίδης – έχει θητεύσει και ως υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ- ο οποίος απευθυνόμενος στον υπουργό τού είπε, μεταξύ άλλων: « Είστε η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων 20 χρόνων ». Τη σκληρή παρατήρηση του κομματικού στελέχους της κυβερνώσας παράταξης ο υπουργός επιχείρησε να υπερκεράσει με υποσχέσεις για άμεση δράση και για την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων. Σε μάλλον ήπιους τόνους κινήθηκε ο κλωστοϋφαντουργός κ. Π. Θωμόγλου, που ζήτησε καλύτερη παρακολούθηση των δημόσιων χώρων, ενώ ο κ. Δ.Δανηλάτος αναρωτήθηκε για ποιον λόγο τίθεται θέμα προσωπικών δεδομένων με τη λειτουργία των καμερών στους κεντρικούς δρόμους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk