Σύντομα διεθνή

* ΑΙG: Ενα ακόμη χτύπημα δέχτηκε χθες ο ασφαλιστικός όμιλος, καθώς η Εισαγγελία της Νέας Υόρκης κάλεσε εκπροσώπους του να αποκαλύψουν τον τρόπο καταβολής των μπόνους προς τους εργαζομένους, που ανέρχονται συνολικά σε ένα δισ. δολάρια. Μέχρι στιγμής η ΑΙG έχει καταβάλει μπόνους αξίας 165 εκατ. δολαρίων, κάνοντας την κυβέρνηση των ΗΠΑ να χαρακτηρίζουν την όλη υπόθεση «εξωφρενική». Ο γενικός εισαγγελέας της Ν. Υόρκης κ. Αντριου Κουόμο ζητεί από την ΑΙG να καταθέσει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο, αλλά και σε ποιους, κατέβαλε μπόνους ύψους 165 εκατ.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* ΑΙG: Ενα ακόμη χτύπημα δέχτηκε χθες ο ασφαλιστικός όμιλος, καθώς η Εισαγγελία της Νέας Υόρκης κάλεσε εκπροσώπους του να αποκαλύψουν τον τρόπο καταβολής των μπόνους προς τους εργαζομένους, που ανέρχονται συνολικά σε ένα δισ. δολάρια. Μέχρι στιγμής η ΑΙG έχει καταβάλει μπόνους αξίας 165 εκατ. δολαρίων, κάνοντας την κυβέρνηση των ΗΠΑ να χαρακτηρίζουν την όλη υπόθεση «εξωφρενική». Ο γενικός εισαγγελέας της Ν. Υόρκης κ. Αντριου Κουόμο ζητεί από την ΑΙG να καταθέσει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο, αλλά και σε ποιους, κατέβαλε μπόνους ύψους 165 εκατ. δολαρίων, τα οποία όπως ισχυρίζεται η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να δώσει, καθώς δεσμεύεται με αντίστοιχα συμβόλαια. Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του ομίλου υποστηρίζουν ότι θα συνεργαστούν με την Εισαγγελία και θα ανταποκριθούν κατάλληλα στην κλήτευση.

* Αmerican Εxpress: Οι αμερικανοί καταναλωτές δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να αποπληρώσουν τα χρέη τους από πιστωτικές κάρτες, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο ένας από τους κορυφαίους ομίλους έκδοσης πιστωτικών καρτών παγκοσμίως. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου Αmerican Εxpress, οι επισφάλειες ενισχύθηκαν κατά 8,7% τον Φεβρουάριο, έναντι 7,5% που ήταν στο ξεκίνημα του 2009, ενώ ο αριθμός των κατόχων πιστωτικών καρτών που δεν κατόρθωσαν να πληρώσουν ούτε την ελάχιστη καταβολή 30 ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας ενισχύθηκε σε ποσοστό 5,3%.

* Ford Μotor: Μείωση της παραγωγής της σε δύο μονάδες της στην Ευρώπη ανακοίνωσε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία λόγω κάθετης πτώσης στη ζήτηση νέων αυτοκινήτων. Οπως ανακοινώθηκε, στη μονάδα που διαθέτει ο όμιλος στη Βαλένθια έχει κοπεί μία βάρδια, με αποτέλεσμα να είναι πλέον δύο έναντι τριών στα τέλη του Φεβρουαρίου, ενώ παράλληλα στο εργοστάσιο στο Σάαρλουις της Γερμανίας συνεχίζεται το καθεστώς της τετραήμερης εβδομαδιαίας εργασίας.

* Αlcoa: Πτώση υψηλότερη του 10% σημείωναν χθες οι μετοχές του κορυφαίου μεταλλευτικού ομίλου στη Wall Street μετά την ανακοίνωση ότι προχωρά σε μείωση μερίσματος και κεφαλαιουχικών δαπανών. Οπως ανακοίνωσε η Αlcoa, μειώνει το μέρισμά της στα τρία σεντς για εφέτος, από 17 σεντς ανά μετοχή που ήταν το 2008, στοχεύοντας στην εξοικονόμηση περίπου 400 εκατ. δολαρίων ετησίως. Παράλληλα, εγκαταλείπει τα σχέδια για αύξηση των κεφαλαιουχικών δαπανών κατά 1 δισ. δολάρια ως το 2010, ενώ θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 1,1 δισ. δολαρίων μέσω κοινών και μετατρέψιμων μετοχών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk