«Νέες πρωτοβουλίες» από τη Νokia

Την περικοπή 1.700 επιπλέον θέσεων εργασίας ανακοίνωσε χθες η ηγέτιδα στον κλάδο της κατασκευής κινητών τηλεφώνων Νokia. Από τον περασμένο Νοέμβριο η φινλανδική εταιρεία έχει εξαγγείλει την απόλυση 2.000 εργαζομένων από τους 128.000 που απασχολεί παγκοσμίως. Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι πρόκειται για μια «νέα πρωτοβουλία», με στόχο την εξοικονόμηση 700 εκατ. ευρώ σε δύο χρόνια. Είναι αλήθεια ότι η κερδοφορία της Νokia συρρικνώνεται. Το τέταρτο τρίμηνο του 2008 μειώθηκε κατά 19,4%.

Την περικοπή 1.700 επιπλέον θέσεων εργασίας ανακοίνωσε χθες η ηγέτιδα στον κλάδο της κατασκευής κινητών τηλεφώνων Νokia. Από τον περασμένο Νοέμβριο η φινλανδική εταιρεία έχει εξαγγείλει την απόλυση 2.000 εργαζομένων από τους 128.000 που απασχολεί παγκοσμίως. Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι πρόκειται για μια «νέα πρωτοβουλία», με στόχο την εξοικονόμηση 700 εκατ. ευρώ σε δύο χρόνια. Είναι αλήθεια ότι η κερδοφορία της Νokia συρρικνώνεται. Το τέταρτο τρίμηνο του 2008 μειώθηκε κατά 19,4%. Παρά ταύτα, η επιχείρηση ενθυλάκωσε πάνω από μισό δισ. ευρώ (576 εκατ. για την ακρίβεια). Στη φωτογραφία εικονίζεται το ακριβότερο κινητό της Νokia, με τη μακιαβελική ονομασία «Vertu»! Κατά τον μεγάλο Φλωρεντινό, πρόκειται για την «αρετή» που πρέπει να διαθέ τει ένας ηγεμόνας… (ΕΡΑ/ΕVΕΕΤΤ ΚΕΝΝΕDΥ ΒRΟWΝ)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk