ΑΓΟΡΕΣ

Η Wall Street «χτίζει» ελπίδες

Τα απρόσμενα πολύ καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία της προβληματικής αγοράς κατοικίας των ΗΠΑ και η ήπια εξέλιξη του πληθωρισμού προκάλεσαν νέο κλίμα ευφορίας στη Wall Street. Επιπλέον οι επενδυτές πιστεύουν ότι το ανακοινωθέν που θα εκδοθεί σήμερα με τη λήξη της διήμερης κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) θα επιβεβαιώνει τη συνέχιση των μηδενικών επιτοκίων και των προσπαθειών για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης προς τις τράπεζες των ΗΠΑ.

Η Wall Street  «χτίζει» ελπίδες | tovima.gr

Τα απρόσμενα πολύ καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία της προβληματικής αγοράς κατοικίας των ΗΠΑ και η ήπια εξέλιξη του πληθωρισμού προκάλεσαν νέο κλίμα ευφορίας στη Wall Street.

Επιπλέον οι επενδυτές πιστεύουν ότι το ανακοινωθέν που θα εκδοθεί σήμερα με τη λήξη της διήμερης κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) θα επιβεβαιώνει τη συνέχιση των μηδενικών επιτοκίων και των προσπαθειών για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης προς τις τράπεζες των ΗΠΑ. Η Wall Street κέρδιζε γύρω στο 2% περίπου μία ώρα πριν από το κλείσιμο των συναλλαγών.

Αντιθέτως, τα χρηματιστήρια της Ευρώπης έκλεισαν με πτώση. Στη Φραγκφούρτη, παρά τις αχτίδες αισιοδοξίας για ενδεχόμενο τερματισμό της ύφεσης στη Γερμανία, σύμφωνα με τον δείκτη του Ινστιτούτου Ερευνών ΖΕW, το χρηματιστήριο έκλεισε με πτώση 1,40%. Ενώ το Λονδίνο και το Παρίσι έκλεισαν με απώλειες 0,87% και 0,18%, αντιστοίχως.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk