Περικοπές στη Βουλή ανακοίνωσε ο κ. Σιούφας

Την περικοπή κατά 10% των ελαστικών δαπανών του τρέχοντος προϋπολογισμού της Βουλής ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του Σώματος κ. Δ. Σιούφας που κάλεσε για τον σκοπό αυτόν στο γραφείο του τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ι.Παπαθανασίου. Μόνες εξαιρέσεις, όπως διευκρινίστηκε, αποτελούν οι δαπάνες για τα μισθώματα, αλλά και τις αποδοχές, γεγονός που περιορίζει τον χαρακτήρα της πρωτοβουλίας αυτής του Προέδρου της Βουλής μάλλον…

Περικοπές στη Βουλή ανακοίνωσε ο κ. Σιούφας | tovima.gr

Την περικοπή κατά 10% των ελαστικών δαπανών του τρέχοντος προϋπολογισμού της Βουλής ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του Σώματος κ. Δ. Σιούφας που κάλεσε για τον σκοπό αυτόν στο γραφείο του τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ι.Παπαθανασίου.

Μόνες εξαιρέσεις, όπως διευκρινίστηκε, αποτελούν οι δαπάνες για τα μισθώματα, αλλά και τις αποδοχές, γεγονός που περιορίζει τον χαρακτήρα της πρωτοβουλίας αυτής του Προέδρου της Βουλής μάλλον στο συμβολικό πεδίο, καθώς κατά το μεγαλύτερο μέρος τους τα κονδύλια του προϋπολογισμού (το συνολικό ύψος των οποίων για το 2009 είναι 222,14 εκατ. ευρώ) αφορούν πληρωμές είτε για αποζημιώσεις των βουλευτών και ευρωβουλευτών είτε για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων που υπηρετούν στο Κοινοβούλιο.

Γι΄ αυτό και δεν έλειψαν όσοι επεσήμαναν χθες ότι με την κίνησή του αυτή ο Πρόεδρος της Βουλής θέλησε να σταματήσει τη συζήτηση που είχε ανοίξει με δηλώσεις ορισμένων βουλευτών, οι οποίοι έθεταν ζήτημα περικοπής και της βουλευτικής αποζημίωσης, η οποία αναπροσαρμόζεται, σύμφωνα με την εισοδηματική για τον δημόσιο τομέα.

«Η Βουλή πρώτη απ΄ όλους οφείλει να δώσει το παράδειγμα στη δύσκολη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης» δήλωσε ο κ. Σιούφας, ο οποίος υπενθύμισε αφενός ότι οι εφετινές πιστώσεις για τη Βουλή ήταν αυξημένες κατά 4,9%, ποσοστό χαμηλότερο από όλα τα υπουργεία, πλην του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, και αφετέρου ότι από την εκτέλεση του περυσινού προϋπολογισμού υπήρξε υπόλοιπο 5,7 εκατ. ευρώ που επεστράφησαν στο υπουργείο Οικονομικών.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαθανασίου εξαίροντας την πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής δήλωσε αισιόδοξος ότι θα ακολουθήσουν όλοι στο Δημόσιο το παράδειγμα, «βάζοντας τάξη στις δαπάνες και περιορίζοντας, όπου υπάρχει, τη σπατάλη».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk