Ο Πολ Κρούγκμαν μιλάει για την κρίση

Στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο Τετάρτη το Βραβείο Νομπέλ Οικονομίας 2008, αρθρογράφος των «Νew Υork Τimes» και καθηγητής του Πρίνστον Πολ Κρούγκμαν, για να συμμετάσχει σε συνέδριο για την παγκόσμια οικονομική κρίση. Η αθηναϊκή ημέρα του όμως θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί με πρωτοποριακή ιντερνετική εκδήλωση που διοργανώνουν «Το Βήμα» και το in.gr: στις 9 π.μ., σε ειδική εκδήλωση στο Ρublic της πλατείας Συντάγματος, ο κ. Κρούγκμαν θα απαντήσει σε ερωτήσεις του «Βήματος» και επιλεγμένου αριθμού σπουδαστών.

Στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο Τετάρτη το Βραβείο Νομπέλ Οικονομίας 2008, αρθρογράφος των «Νew Υork Τimes» και καθηγητής του Πρίνστον Πολ Κρούγκμαν, για να συμμετάσχει σε συνέδριο για την παγκόσμια οικονομική κρίση. Η αθηναϊκή ημέρα του όμως θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί με πρωτοποριακή ιντερνετική εκδήλωση που διοργανώνουν «Το Βήμα» και το in.gr: στις 9 π.μ., σε ειδική εκδήλωση στο Ρublic της πλατείας Συντάγματος, ο κ. Κρούγκμαν θα απαντήσει σε ερωτήσεις του «Βήματος» και επιλεγμένου αριθμού σπουδαστών. Η συζήτηση θα μεταδίδεται ταυτόχρονα απευθείας μέσω web ΤV από τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www. tovima. gr και www.in.gr.

Αυτό θα είναι το «πρώτο πιάτο» του «μενού» της επίσκεψης του κ. Κρούγκμαν στη χώρα μας. Το απόγευμα της Τετάρτης ο καθηγητής του Πρίνστον θα είναι ο κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου με θέμα «Η χρηματοπιστωτική κρίση: Το μάνατζμεντ σε εποχές πρόκλησης». Ο τίτλος της ομιλίας του κ. Κρούγκμαν θα είναι «Η χρηματοπιστωτική κρίση: Πώς αναπτύχθηκε, τι μπορούμε να περιμένουμε και πώς θα πρέπει να αντιδράσουμε;» . Τον κάτοχο του Νομπέλ Οικονομίας του 2008 θα προλογίσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ.Παπανδρέου. Εκτός από τον γνωστό αμερικανό καθηγητή, κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι διεθνώς αναγνωρισμένοι οικονομολόγοι Βίλεμ Μπόιτερ (καθηγητής στη London School of Εconomics) και Κουέντιν Πιλ (γνωστός επίσης από την αρθρογραφία του στη βρετανική εφημερίδα «Financial Τimes»), καθώς και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Γκ. Χαρδούβελης , με τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Γ. Χαραλάμπους. Ο κ. Κρούγκμαν και οι υπόλοιποι ομιλητές του συνεδρίου θα μιλήσουν για τη χρηματοπιστωτική κρίση και τις επιπτώσεις που έχει στην παγκόσμια οικονομία, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα οι χώρες της ΟΝΕ. Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 9 π.μ. Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Ν. Λέγκας, ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού κ. Κ.Καραμανλή και της κυβέρνησης. Κεντρικός ομιλητής στην πρώτη συνεδρία (09.15-10.00) θα είναι ο κ. Πιλ. Ο τίτλος της ομιλίας του είναι «Μετά τον εκτροχιασμό του τρένουποιος θα διευθύνει τους σιδηροδρόμους;» . Στη δεύτερη συνεδρία (10.45-11.45) κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο κ. Χαρδούβελης και ο κ. Χαραλάμπους. Ο πρώτος θα μιλήσει για τη «Χρηματοπιστωτική κρίση στη Νέα Ευρώπη και τις επιπτώσεις της στην ελληνική αγορά» και ο δεύτερος για την «Επαναφορά της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία:Από τη σκοπιά των επενδυτών».

Στην τρίτη συνεδρία (13.05-

14.00) κεντρικός ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Μπόιτερ. Ο τίτλος της ομιλίας του είναι «Τρόποι περιορισμού της οικονομικής δυσπραγίας και αντιμετώπιση της έλλειψης ρευστότητας: Τι μπορούν να κάνουν οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών, οι κανονιστικές αρχές και οι υπουργοί Οικονομικών; Πώς αναμένεται να αντιδράσουν οι επιχειρηματίες;». Τον κ. Μπόιτερ θα προλογίσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ κ. Χρ.Χατζηεμμανουήλ.

Μετά την απογευματινή ομιλία του κ. Κρούγκμαν θα ακολουθήσει συζήτηση. Στο πάνελ θα συμμετάσχουν οι κκ. Γ. Παπακωνσταντίνου, εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ και βουλευτής, Γ.Σφακιανάκης, πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Χρ. Χατζηεμμανουήλ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Αλ. Πιλάβιος, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (ΕΕΚ) και Π.Δράκος, πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ενωσης Εισηγμένων Εταιρειών (ΕΝΕΙΣΕΤ).

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Ιntercontinental και διοργανωτής είναι η εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων Ρrothesis, μέλος του ομίλου Νeoset. Μεγάλοι χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι «Το Βήμα», το in. gr και το Μega. Το συνέδριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και υποστηρίζεται από την ΕΝΕΙΣΕΤ και την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk