Καταγραφή εκτάσεων στην Πάρνηθα εν όψει καλοκαιριού

Στην κτηματογράφηση 12 νέων περιοχών των νομών Αττικής και Βοιωτίας στις οποίες ανήκει μέρος της καμένης έκτασης της Πάρνηθας ή συνορεύουν με την Πάρνηθα προχωρεί το ΥΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου να προστατευθεί ο Εθνικός Δρυμός εν όψει του καλοκαιριού και των κινδύνων πυρκαϊάς. Οι περιοχές που κτηματογραφούνται επλήγησαν από τις καταστρεπτικές πυρκαϊές το καλοκαίρι του 2007 και είναι οι εξής: Στην Αττική, ο Δήμος Αυλώνος και οι Κοινότητες Αφιδνών, Μαλακάσης και Πολυδενδρίου.

Καταγραφή  εκτάσεων  στην Πάρνηθα  εν όψει  καλοκαιριού | tovima.gr

Στην κτηματογράφηση 12 νέων περιοχών των νομών Αττικής και Βοιωτίας στις οποίες ανήκει μέρος της καμένης έκτασης της Πάρνηθας ή συνορεύουν με την Πάρνηθα προχωρεί το ΥΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου να προστατευθεί ο Εθνικός Δρυμός εν όψει του καλοκαιριού και των κινδύνων πυρκαϊάς. Οι περιοχές που κτηματογραφούνται επλήγησαν από τις καταστρεπτικές πυρκαϊές το καλοκαίρι του 2007 και είναι οι εξής:

Στην Αττική, ο Δήμος Αυλώνος και οι Κοινότητες Αφιδνών, Μαλακάσης και Πολυδενδρίου.

Στη Βοιωτία οι δήμοι Οινοφύτων και Δερβενοχωρίων και τα τοπικά διαμερίσματα Αγίου Θωμά, Κλειδίου, Δάφνης, Πύλης, Σκουρτών και Στεφάνης.

«Η κτηματογράφηση των περιοχών που συνορεύουν με την Πάρνηθα αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό μέτρο που υλοποιεί το ΥΠΕΧΩΔΕ για την προστασία του Εθνικού Δρυμού και ειδικότερα των τμημάτων που επλήγησαν από τις καταστρεπτικές πυρκαϊές το καλοκαίρι του 2007» τόνισε χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς . Και πρόσθεσε:

«Μετά τις καταστρεπτικές πυρκαϊές, με απόφασή του κηρύχθηκαν υπό κτηματογράφηση όλοι οι ΟΤΑστους οποίους ανήκει μέρος της καμένης έκτασης ή συνορεύουν με την Πάρνηθα. Η απόφαση αυτή ήταν τμήμα του συνόλου των μέτρων για την αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων. Οι ΟΤΑ Αχαρνών, Φυλής, Ασπροπύργου,Θρακομακεδόνων, Αγ.Στεφάνου,Κρυονερίου, Νέας Ερυθραίας και Ανω Λιοσίων ήδη κτηματογραφούνται.Τώρα το ΥΠΕΧΩΔΕ προχωρεί στην κτηματογράφηση των υπόλοιπων 12 περιοχών με τη δημοπράτηση της σχετικής μελέτης, προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ. Προβλέπεται ότι θα καταγραφούν περίπου 115.000 δικαιώματα ιδιοκτησίας και θα ενταχθούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο περίπου 500.000 στρέμματα. Σημειώνεται ότι για τις περιοχές της Πάρνηθας το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει δημοπρατήσει τις μελέτες για την κατάρτιση των σχετικών δασικών χαρτών που θα υποβληθούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο θα λάβει την τελική απόφαση.Οι μελέτες αυτές δημοπρατήθηκαν μαζί με τις μελέτες για την κατάρτιση των δασικών χαρτών στις 107 νέες περιοχές όλης της χώρας που ήδη κτηματογραφούνται» .

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk