ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΡΤΕΛ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Απολογήθηκαν στο Εφετείο οι «γαλάζιοι κουμπάροι»

Με τις απολογίες των τριών κατηγορουμένων, γνωστών και ως «γαλάζιων κουμπάρων», άρχισε και ολοκληρώθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση εκβίασης της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ. Οι απολογίες άρχισαν με το άλλοτε πολλά υποσχόμενο στέλεχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, πρώην γενικό διευθυντή κ. Π. Αδαμόπουλο, ο οποίος εμφάνισε εαυτόν ως υπέρμαχο της επιβολής προστίμων και της εξάρθρωσης των καρτέλ, συνεχίστηκαν με θολές, πολιτικές αιχμές από την πλευρά του γνωστού στους βορειοελλαδικούς κύκλους της ΝΔ ως «Πανάγου» κ.

Με τις απολογίες των τριών κατηγορουμένων, γνωστών και ως «γαλάζιων κουμπάρων», άρχισε και ολοκληρώθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση εκβίασης της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ. Οι απολογίες άρχισαν με το άλλοτε πολλά υποσχόμενο στέλεχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, πρώην γενικό διευθυντή κ. Π. Αδαμόπουλο, ο οποίος εμφάνισε εαυτόν ως υπέρμαχο της επιβολής προστίμων και της εξάρθρωσης των καρτέλ, συνεχίστηκαν με θολές, πολιτικές αιχμές από την πλευρά του γνωστού στους βορειοελλαδικούς κύκλους της ΝΔ ως «Πανάγου» κ. Π.Αναγνωστόπουλου, ο οποίος λίγο- πολύ υποστήριξε πως τον ενέπλεξαν στην υπόθεση για να «χτυπήσουν» τους κκ. Σ.Τσιτουρίδη και Π. Ψωμιάδη και συνεπώς τον πρωθυπουργό κ. Κ.Καραμανλή, και ολοκληρώθηκαν με τον σιτέμπορο κ. Κ. Κωνσταντινίδη, ο οποίος ισχυ ρίστηκε ότι πρόκειται για «ενέδρα» που εξηγείται από το γεγονός ότι ο πρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛκ. Παπαδάκης του άσκησε απίστευτη πίεση για να του δώσει χρήματα.

Κοινός παρονομαστής στις απολογίες των τριών, ότι η υπόθεση στήθηκε εις βάρος τους.

«Δέχτηκα απειλητικά τηλεφωνήματα. Υπήρχε ένταση με την πολιτική ηγεσία εκείνο το καλοκαίρι.Μου είχαν βγάλει το παρατσούκλι “δύσκολος”. Είχα κάνει αίτηση για οπλοφορία. Στη φυλακή με ρώτησε ένας κρατούμενος:“Είσαι ο Αδάμας”; Και άλλος μού είπε ότι του είχαν αναθέσει να με δείρει,γιατί είχα κάποια υπόθεση…».

Αυτά είπε ο κ. Αδαμόπουλος ο οποίος περιέγραψε ότι ζήτησε από τον κ. Κωνσταντινίδη, ο οποίος διέθετε ευρύ κοινωνικό κύκλο- όπως ο κ. Τσιτουρίδης -, να κάνει γνωστό το πρόγραμμα επιείκειας σε ενδιαφερομένους.

Επιπλέον επιχείρησε να κάνει σαφές ότι τις σκέψεις και τις προθέσεις του αναφορικά με τις ενέργειές του πάντοτε τις συζητούσε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Σπ.Ζησιμόπουλο .

Ο κ. Αναγνωστόπουλος υποστήριξε πως η μόνη σχέση του με την υπόθεση είναι ότι έφερε σε επαφή τον κ. Κωνσταντινίδη με το στέλεχος της ΜΕΒΓΑΛ κ. Συμεωνίδη τον οποίο, ως εκτελωνιστής, είχε πελάτη 15 χρόνια.

Και εξήγησε την εμπλοκή του ως εξής: «Ηθελαν να χτυπήσουν Τσιτουρίδη και Ψωμιάδη και συνεπώς τον Κώστα Καραμανλή. Φάνηκαν όλα όταν αποκαλύφθηκε το Βατοπαίδι. Ας όψεται ο Ρουσόπουλος ».

«Ο κ.Παπαδάκης ήταν υπερβολικά επίμονος για τα λεφτά. Τώρα καταλαβαίνω γιατί. Του είπα άνοιξε θυρίδα και κάνε ό,τι θέλεις. Πήγαινε προς την τράπεζα.Του είπα ότι έχω ανοίξει μια θυρίδα.Εκείνη την ώρα ήρθε κάποιος να με συλλάβει…» υποστήριξε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη με την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk