Υποχώρησε ο ρυθμός αύξησης των δανείων

Χαμηλότερα από τον στόχο του 10% που έχει θέσει η Τράπεζα της Ελλάδος αναμένεται να διαμορφωθεί στο σύνολο του έτους ο ρυθμός αύξησης των δανείων και δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 8% σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που αφορούν τον περασμένο Ιανουάριο. Συγκεκριμένα τον πρώτο μήνα του έτους ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης στα στεγαστικά δάνεια υποχώρησε στο 10,6% από 21,4% που ήταν έναν χρόνο πριν. Ειδικότερα, επιχειρήσεις και νοικοκυριά οφείλουν στις τράπεζες 250,26 δισ.

Υποχώρησε  ο ρυθμός  αύξησης  των δανείων | tovima.gr

Χαμηλότερα από τον στόχο του 10% που έχει θέσει η Τράπεζα της Ελλάδος αναμένεται να διαμορφωθεί στο σύνολο του έτους ο ρυθμός αύξησης των δανείων και δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 8% σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που αφορούν τον περασμένο Ιανουάριο. Συγκεκριμένα τον πρώτο μήνα του έτους ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης στα στεγαστικά δάνεια υποχώρησε στο 10,6% από 21,4% που ήταν έναν χρόνο πριν. Ειδικότερα, επιχειρήσεις και νοικοκυριά οφείλουν στις τράπεζες 250,26 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 133 δισ. ευρώ αφορούν επιχειρηματικές χορηγήσεις, με τον ρυθμό πιστωτικής επέκτασης να υποχωρεί στο 18,2% από 23,4% τον Ιανουάριο του 2008.

Σε ό,τι αφορά τα νοικοκυριά οι συνολικές οφειλές ανήλθαν σε 117,27 δισ. ευρώ. Τα 77,8 δισ. ευρώ είναι τα υπόλοιπα στεγαστικής πίστης, κατηγορία στην οποία σημειώθηκε μεγάλη επιβράδυνση στις νέες εκταμιεύσεις, με τον ρυθμό πιστωτικής επέκτασης να πέφτει στο 10,6%. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι τον Ιανουάριο τα υπόλοιπα της κατηγορίας είχαν αυξηθεί κατά 670 εκατ. ευρώ και εφέτος μόλις κατά 113 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση κατά 83%. Αντίστοιχα τα συνολικά υπόλοιπα στην καταναλωτική πίστη ανήλθαν σε 36,449 δισ. ευρώ, από 36,435 δισ. ευρώ που ήταν τον Δεκέμβριο του 2008. Και εδώ υπάρχει πτώση του ρυθμού επέκτασης στο 14,7% από 22,6% τον Ιανουάριο του 2008.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk