Νέα γεώτρηση εξόρυξης πετρελαίου στον Πρίνο

Με τις… συνήθεις ελπίδες που τελικά διαψεύδονται (μέχρι σήμερα τουλάχιστον) άρχισαν οι εργασίες της νέας γεώτρησης εξόρυξης πετρελαίου της Κavala Οil στο πεδίο Ε του Πρίνου. Η νέα γεώτρηση, που εγκαινιάστηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη, εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε παραγωγή της τάξεως των 8 με 10 χιλιάδων βαρελιών έναντι της τρέχουσας παραγωγής των 1.300 βαρελιών ημερησίως, αν και όπως έλεγε ενεργειακός παράγων, «ας περιμένουμε, στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό».

Νέα γεώτρηση εξόρυξης πετρελαίου στον Πρίνο | tovima.gr

Με τις… συνήθεις ελπίδες που τελικά διαψεύδονται (μέχρι σήμερα τουλάχιστον) άρχισαν οι εργασίες της νέας γεώτρησης εξόρυξης πετρελαίου της Κavala Οil στο πεδίο Ε του Πρίνου.

Η νέα γεώτρηση, που εγκαινιάστηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη, εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε παραγωγή της τάξεως των 8 με 10 χιλιάδων βαρελιών έναντι της τρέχουσας παραγωγής των 1.300

βαρελιών ημερησίως, αν και όπως έλεγε ενεργειακός παράγων, «ας περιμένουμε, στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό». Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι πρόκειται για μια ιδιωτική επένδυση της τάξεως των 200 εκατ. δολαρίων, της οποίας το 40% των εσόδων θα περιέλθουν στα κρατικά ταμεία, ενώ θα συντηρήσει και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Κύριος μέτοχος της Κavala Οil είναι η Ενεργειακή Αιγαίου, συμφερόντων του εφοπλιστή κ. Ευ. Τοπούζογλου, ενώ η εταιρεία απασχολεί 280 εργαζομένους. Η εταιρεία παράγει μέσω τριών πλατφορμών άντλησης πετρελαίου και μιας πλατφόρμας άντλησης φυσικού αερίου, εν διαθέτει επίσης χερσαία εγκατάσταση με χώρους αποθήκευσης, σταθμό φόρτωσης, μονάδα παραγωγής θείου και μονάδες παραγωγής ενέργειας. Τον προηγούμενο μήνα μεταφέρθηκε στην περιοχή το γεωτρύπανο Εnergy Εxerter για την υλοποίηση της πρώτης φάσης των γεωτρήσεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk