Η κρίση σαρώνει την αγορά

Εντείνονται οι συνθήκες «ασφυξίας» στην ελληνική αγορά, η οποία σαρώνεται από το κύμα της οικονομικής κρίσης. Το πρώτο δίμηνο του έτους το ύψος των ακάλυπτων επιταγών ανήλθε στα 450 εκατ. ευρώ(!). Ενδεικτικό της κρίσης είναι ότι μόνο τον Φεβρουάριο σφραγίστηκαν επιταγές ύψους 220 εκατ. ευρώ, ποσόν τριπλάσιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2008. Χθες υπήρξε ακόμη ένα «κανόνι» στην αγορά, καθώς η εταιρεία εμπορίας καυσίμων Sun Οil, με 95 πρατήρια σε όλη τη χώρα, έβαλε λουκέτο.

Η κρίση σαρώνει την αγορά | tovima.gr

Εντείνονται οι συνθήκες «ασφυξίας» στην ελληνική αγορά, η οποία σαρώνεται από το κύμα της οικονομικής κρίσης. Το πρώτο δίμηνο του έτους το ύψος των ακάλυπτων επιταγών ανήλθε στα 450 εκατ. ευρώ(!). Ενδεικτικό της κρίσης είναι ότι μόνο τον Φεβρουάριο σφραγίστηκαν επιταγές ύψους 220 εκατ. ευρώ, ποσόν τριπλάσιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2008. Χθες υπήρξε ακόμη ένα «κανόνι» στην αγορά, καθώς η εταιρεία εμπορίας καυσίμων Sun Οil, με 95 πρατήρια σε όλη τη χώρα, έβαλε λουκέτο. Σύμφωνα με έρευνα της ΙCΑΡ για την εξέλιξη της πιστοληπτικής ικανότητας του συνόλου των ελληνικών επιχειρήσεων κατά την εξαετία 2003-2008, το 17% του συνόλου των ελληνικών επιχειρήσεων βρίσκεται στη ζώνη υψηλού πιστωτικού κινδύνου, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα επιδεινώθηκε η πιστοληπτική ικανότητα του 29% των επιχειρήσεων και αναβαθμίστηκε στο 21%. Υπό αυτές τις συνθήκες «σφίγγει» και η χρηματοδότηση προς τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο ρυθμός αύξησης των δανείων δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 8%. Τον Ιανουάριο ο ρυθμός πιστωτικής επέκτασης στα στεγαστικά δάνεια υποχώρησε στο 10,6% από 21,4% πριν από έναν χρόνο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk