Η επόμενη ημέρα στη Siemens ΑΕ

Η δικαστική έρευνα στην οποία υπόκειται η Siemens ΑΕ στην Ελλάδα, θυγατρική της πολυεθνικής Siemens, έχει πλήξει τις εργασίες της εταιρείας και η νέα διοίκηση υπό τον κ. Π. Ξυνή επιχειρεί ριζική αναδιάρθρωση στις δομές λειτουργίας της επιχείρησης, ενώ συγχρόνως προσπαθεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις με πελάτες από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Υπενθυμίζεται ότι για παραπτώματα διαφθοράς δημοσίων λειτουργών οι δικαστικές αρχές σε Γερμανία και ΗΠΑ, ύστερα από έρευνες δύο ετών, τιμώρησαν τη μητρική Siemens με πρόστιμο 1,2 δισ.

Η δικαστική έρευνα στην οποία υπόκειται η Siemens ΑΕ στην Ελλάδα, θυγατρική της πολυεθνικής Siemens, έχει πλήξει τις εργασίες της εταιρείας και η νέα διοίκηση υπό τον κ. Π. Ξυνή επιχειρεί ριζική αναδιάρθρωση στις δομές λειτουργίας της επιχείρησης, ενώ συγχρόνως προσπαθεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις με πελάτες από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι για παραπτώματα διαφθοράς δημοσίων λειτουργών οι δικαστικές αρχές σε Γερμανία και ΗΠΑ, ύστερα από έρευνες δύο ετών, τιμώρησαν τη μητρική Siemens με πρόστιμο 1,2 δισ. ευρώ. «Ευελπιστώ σύντομα η Δικαιοσύνη να κλείσει την υπόθεση και στην Ελλάδα. Δεν μπορούμε να λειτουργούμε υπό το βάρος δικαστικών εκκρεμοτήτων» αναφέρει στο «Βήμα» ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Siemens ΑΕ από τον Ιανουάριο του 2009 κ. Π. Ξυνής, προερχόμενος από τη Shell, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του κ. Μ.Χριστοφοράκου.

Ο κ. Ξυνής, σε μια προσπάθεια επανατοποθέτησης της εταιρείας στην αγορά, σε επιστολή του που απέστειλε προσφάτως σε ΔΕΚΟ και ιδιωτικές εταιρείες, πελάτες της Siemens, αναφέρει τα εξής: «Η Siemens έχει θέσει σε λειτουργία ένα πολυσχιδές πρόγραμμα εναντίον της διαφθοράς παγκοσμίως, και στην Ελλάδα εφαρμόζουμε επιτυχώς όλα τα μέτρα». Μιλώντας στο «Βήμα» υποστηρίζει: «Είναι δύσκολο για μια εταιρεία να συνδιαλαγεί με τη Siemens ύστερα από αυτόν τον θόρυβο, το καταλαβαίνω.Αλλά,από την άλλη πλευρά, είναι σίγουρο ότι η Siemens θα λειτουργεί πλέον με διαφάνεια. Αυτό σε συνδυασμό με την τεχνολογική μας υπεροχή σε αρκετούς τομείς νομίζω ότι θα επανατοποθετήσει τη Siemens ως έναν αξιόπιστο συνεργάτη στην Ελλάδα». Η εταιρεία στην Ελλάδα επικεντρώνεται στους τομείς της βιομηχανίας (αυτοματισμοί εργοστασίων, γραμμές παραγωγής κ.ά.), της ενέργειας (δίκτυα και διανομή) και της υγείας (εξοπλισμός νοσοκομείων κ.ά.), ενώ- όπως και η μητρική- απεμπλέκεται σταδιακά από τις τηλεπικοινωνίες. Η Siemens ΑΕ απασχολεί 900 εργαζομένους και το 2008 έκλεισε με κύκλο εργασιών 350 εκατ. ευρώ και ανεκτέλεστο έργο 320 εκατ. ευρώ. Λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ο τζίρος της εταιρείας στην Ελλάδα προσέγγισε τα 900 εκατ. ευρώ. Σήμερα το 60% των εργασιών της Siemens ΑΕ προέρχεται από ιδιωτικά έργα και το 40% από δημόσια. Στους μεγαλύτερους πελάτες της εταιρείας περιλαμβάνονται η ΔΕΗ, ο ΗΣΑΠ, ο ΟΣΕ, νοσοκομεία και τεχνικές εταιρείες. Η Siemens ΑΕ ελέγχει το 50% της Νokia – Siemens και το 100% της Οsram. Η πολυεθνική Siemens έκλεισε το 2008 με τζίρο 80 δισ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 6 δισ. ευρώ. Η μαμά Siemens απασχολεί 450.000 εργαζομένους σε 170 χώρες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk