Δεν ικανοποίησε η τροπολογία

Νέο γύρο κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού

Δεν ικανοποίησε τους συμβασιούχους υπαλλήλους του ΥΠΠΟ η τροπολογία που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή και η οποία ρυθμίζει την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισαν νέες τριήμερες κινητοποιήσεις (18-20/3).

Δεν ικανοποίησε τους συμβασιούχους υπαλλήλους του ΥΠΠΟ η τροπολογία που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή και η οποία ρυθμίζει την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Οι συμβασιούχοι εκφράζουν σοβαρές ενστάσεις για τον αριθμό των εργαζομένων που τακτοποιούνται με την τροπολογία Σαμαρά, αλλά και για το γεγονός ότι θα πρέπει να παραιτηθούν από τις δικαστικές αποφάσεις προκειμένου να παραταθεί η σύμβασή τους για ένα χρόνο.

Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισαν νέες τριήμερες κινητοποιήσεις (18-20/3).

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 18 Μαρτίου θα βρίσκονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείου (12:00), όπου έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια της κυπριακής συλλογής.

Την Πέμπτη, 19 Μαρτίου, θα βρίσκονται στην Ακρόπολη, αλλά ακόμα δεν έχουν αποφασίσει εάν θα αποκλείσουν το χώρο, ενώ την Παρασκευή θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του κτιρίου του υπουργείου Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας.

Η τροπολογία προβλέπει την άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων όσων συμβασιούχων δεν είχαν πληρωθεί λόγω της κατάργησης του ειδικού λογαριασμού το Νοέμβριο του 2008.

Στο μέτρο αυτό εντάσσονται όχι μόνον οι συμβασιούχοι της Ακρόπολης αλλά και οι συμβασιούχοι όλων των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας.

Επίσης, βάσει της τροπολογίας, ανανεώνονται οι συμβάσεις των συμβασιούχων για το χρόνο που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2008 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2009.

Γίνεται δυνατή, δε, η επαναπρόσληψή τους από το Νοέμβριο του 2009 μέχρι και το Νοέμβριο του 2010, κατ’ εξαίρεση και παρά το ότι οι συμβάσεις τους θα έχουν υπερβεί το χρονικό όριο των 24 μηνών.

Σύμφωνα με το ΥΠΠΟ, το κόστος της ρύθμισης ανέρχεται σε περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk