ΣΤΗ ΜΙG ΚΑΙ Η ΕΠΙΓΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΑ

Η ΜΙG θα αγοράσει και το τμήμα επίγειας εξυπηρέτησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας, καθώς αποδείχθηκαν άκαρπες οι διαπραγματεύσεις με τη Swissport, η οποία είχε εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον. Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης, «η εμπορική συμφωνία Swissport και ΜΙG δεν κατέστη δυνατή εντός της προκαθορισμένης προθεσμίας, η οποία έληξε σήμερα. Ως εκ τούτου, προχωρούν άμεσα οι συνεννοήσεις μεταξύ των συμβούλων του Δημοσίου και της ΜΙG για την οριστικοποίηση της συμφωνίας πώλησης και των περιουσιακών στοιχείων του κλάδου επίγειας εξυπηρέτησης στη ΜΙG».

ΣΤΗ ΜΙG ΚΑΙ Η ΕΠΙΓΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΑ | tovima.gr

Η ΜΙG θα αγοράσει και το τμήμα επίγειας εξυπηρέτησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας, καθώς αποδείχθηκαν άκαρπες οι διαπραγματεύσεις με τη Swissport, η οποία είχε εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον. Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης, «η εμπορική συμφωνία Swissport και ΜΙG δεν κατέστη δυνατή εντός της προκαθορισμένης προθεσμίας, η οποία έληξε σήμερα. Ως εκ τούτου, προχωρούν άμεσα οι συνεννοήσεις μεταξύ των συμβούλων του Δημοσίου και της ΜΙG για την οριστικοποίηση της συμφωνίας πώλησης και των περιουσιακών στοιχείων του κλάδου επίγειας εξυπηρέτησης στη ΜΙG». Υπενθυμίζεται ότι η ΜΙG είχε δεσμευθεί πως στην περίπτωση που δεν επέλθει εμπορική συμφωνία με τη Swissport θα εξαγόραζε και τα στοιχεία της επίγειας εξυπηρέτησης στην τιμή που έχει προσδιοριστεί από τους ανεξάρτητους εκτιμητές, δηλαδή 44,8 εκατ. ευρώ. Ετσι η ΜΙG θα αποκτήσει όλον τον όμιλο της ΟΑ (πτητικό έργο, επίγεια εξυπηρέτηση και τεχνική βάση).

Συγκεκριμένα από την εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης θα αποκτήσει τα δικαιώματα χρήσης του εμπορευματικού σταθμού της ΟΑ και τα δικαιώματα για την παροχή υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης προς τρίτους (πίστα, φορτίο, ταχυδρομείο) στους περισσότερους αερολιμένες της χώρας, μεταξύ αυτών και σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Κέρκυρα και Ρόδο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk