Επτά τέως υπουργοί και πέντε τέως υφυπουργοί της ΝΔ προγραμματίζουν δημόσιες εμφανίσεις με «αιρετικό περιεχόμενο»

Οι «πρώην» επιστρέφουν απειλητικά

Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗτου κ. Γ.Αλογοσκούφη την Τετάρτη και η ομιλία του ενώπιον σαράντα στελεχών της κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ επανέφερε στο Μέγαρο Μαξίμου έναν πονοκέφαλο που είχε ξεχάσει μετά τον ανασχηματισμό.Οι τέως υπουργοί, έπειτα από περίοδο ηρεμίας,σιωπής και περισυλλογής, επιστρέφουν στην ενεργό πολιτική δράση,επιδιώκοντας την πολιτική επιβίωσή τους στις πρόωρες εκλογές οι οποίες κανείς δεν ξέρει ακόμη πότε θα προκηρυχθούν. Ακολουθώντας την κλασική συνταγή «αν δεν θέλεις να περάσεις απαρατήρητος,φρόντισε να πεις κάτι που θα προκαλέσει θόρυβο και δεν θα αρέσει στο κόμμα σου», επτά τέως υπουργοί της ΝΔ και άλλοι πέντε υφυπουργοί της προετοιμάζουν αυτήν την περίοδο πολιτικές εμφανίσεις με «αιρετικό περιεχόμενο»,στοχεύοντας στη διατήρηση ή στη διεύρυνση της εκλογικής βάσης τους,αλλά και στην τόνωση της δημοφιλίας τους που καταρρακώθηκε όταν απομακρύνθηκαν από την κυβέρνηση.Μετά τις πρώτες δειλές πολιτικές εμφανίσεις τους προετοιμάζουν ήδη πιο ηχηρές πολιτικές παρουσίες τόσο ο κ. Γ.Αλογοσκούφης όσο και οι κκ. Γ.Βουλγαράκης και Θ.Ρουσόπουλος οι οποίοι θεωρούν πως αρκετά διήρκεσε η σιωπή τους.Πολιτικές παρεμβάσεις μελετούν επίσης οι κ.κ. Μ.Λιάπης, Β.Πολύδωρας και Σ.Τσιτουρίδης, διαπιστώνοντας πως η επόμενη εκλογική μάχη τους θα είναι ιδιαίτερα αμφίρροπη,αλλά και ο κ. Αρ.Παυλίδης που αναμένει την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας που τον έχει απομονώσει.

Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗτου κ. Γ.Αλογοσκούφη την Τετάρτη και η ομιλία του ενώπιον σαράντα στελεχών της κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ επανέφερε στο Μέγαρο Μαξίμου έναν πονοκέφαλο που είχε ξεχάσει μετά τον ανασχηματισμό.Οι τέως υπουργοί, έπειτα από περίοδο ηρεμίας,σιωπής και περισυλλογής, επιστρέφουν στην ενεργό πολιτική δράση,επιδιώκοντας την πολιτική επιβίωσή τους στις πρόωρες εκλογές οι
οποίες κανείς δεν ξέρει ακόμη πότε θα προκηρυχθούν. Ακολουθώντας την κλασική συνταγή «αν δεν θέλεις να περάσεις απαρατήρητος,φρόντισε να πεις κάτι που θα προκαλέσει θόρυβο και δεν θα αρέσει στο κόμμα σου», επτά τέως υπουργοί της ΝΔ και άλλοι πέντε υφυπουργοί της προετοιμάζουν αυτήν την περίοδο πολιτικές εμφανίσεις με «αιρετικό περιεχόμενο»,στοχεύοντας στη διατήρηση ή στη διεύρυνση της εκλογικής βάσης τους,αλλά και στην τόνωση της δημοφιλίας τους που καταρρακώθηκε όταν απομακρύνθηκαν από την κυβέρνηση.Μετά
τις πρώτες δειλές πολιτικές εμφανίσεις τους προετοιμάζουν ήδη πιο ηχηρές πολιτικές παρουσίες τόσο ο κ. Γ.Αλογοσκούφης όσο και οι κκ. Γ.Βουλγαράκης και
Θ.Ρουσόπουλος οι οποίοι θεωρούν πως αρκετά διήρκεσε η σιωπή τους.Πολιτικές παρεμβάσεις μελετούν επίσης οι κ.κ. Μ.Λιάπης, Β.Πολύδωρας και Σ.Τσιτουρίδης, διαπιστώνοντας πως η επόμενη εκλογική μάχη τους θα είναι ιδιαίτερα αμφίρροπη,αλλά και ο κ. Αρ.Παυλίδης που αναμένει την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας που τον έχει απομονώσει.

Oι αναφορές του κ. Γ. Αλογοσκούφη κατά την ομιλία του την περασμένη Τετάρτη στους «πειραματισμούς των παροχών» και στην ανάγκη προσήλωσης στην σφικτή δημοσιονομική πολιτική, που ο ίδιος υπηρέτησε, αποτελούσαν σαφέστατες αιχμές κατά του κ. Κ. Καραμανλή ο οποίος αποφάσισε να τον αντικαταστήσει χωρίς ουσιαστικά να αλλάξει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Φαίνεται πως τέτοιου είδους διαπιστώσεις θα επαναληφθούν από τον τέως υπουργό ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να διανθίζει με πινελιές κριτικής τις εμφανίσεις του στο εξής, προκειμένου να εξασφαλίσει την προβολή του από τα ΜΜΕ. Αυτοκριτική τέλος
Στην ίδια λογική φαίνεται ότι θα κινηθεί και ο κ. Γ. Βουλγαράκης, ο οποίος αφού ολοκλήρωσε τις εμφανίσεις αυτοκριτικής του, αρχίζει σειρά πολιτικών πρωτοβουλιών με βασικό στόχο τη στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής, χωρίς όμως να αποφύγει και εκείνος την κριτική εις βάρος συναδέλφων του, ιδίως εκείνων που ζητούσαν επιμόνως στο παρασκήνιο την παραίτησή του το περασμένο φθινόπωρο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βουλγαράκης έχει συναντηθεί τις τελευταίες εβδομάδες με όλα σχεδόν τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ, ανταλλάσσοντας μαζί τους προβληματισμούς για την πορεία του κυβερνώντος κόμματος προς τις εκλογές, και χωρίς να κρύβει την ανησυχία του για την επικοινωνιακή στρατηγική που ακολουθεί το Μέγαρο Μαξίμου. Προς το παρόν όμως αποφεύγει να δημοσιοποιήσει τις επιφυλάξεις του για να μη θεωρηθεί ότι παρακινείται από αισθήματα πικρίας.

Ανταλλαγές προβληματισμών
Τον ίδιο προβληματισμό έχει και ο πρώην υπουργός Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλος ο οποίος εξέφρασε πρόσφατα την αγωνία του και στον Πρωθυπουργό για τη στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Λόγω της δύσκολης προεκλογικής εκστρατείας που τον περιμένει όμως ο κ. Ρουσόπουλος είναι αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να ακολουθήσει την οδό της αμφισβήτησης ορισμένων κυβερνητικών χειρισμών και να αντεπιτεθεί τώρα εναντίον όσων τον επέκριναν επί χρόνια για την επικοινωνιακή στρατηγική που ακολουθούσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις ίδιες επιφυλάξεις εξέφρασε ο πρώην υπουργός και στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με την υπουργό Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη , κατά τη διάρκεια της οποίας την ενημέρωσε πως προετοιμάζει ήδη και τηλεοπτικές πολιτικές εμφανίσεις. Περισσότερο από τους τρεις προαναφερόμενους τέως υπουργούς, όμως, το Μέγαρο Μαξίμου φοβάται περισσότερο τη στιγμή κατά την οποία θα σπάσουν τη σιωπή τους οι κκ. Μ. Λιάπης και Β. Πολύδωρας, οι οποίοι προς το παρόν αποφεύγουν κάθε δημόσια εμφάνιση.

Ο τέως υπουργός Πολιτισμού άφησε σαφώς να φανεί η δυσφορία του για την αντικατάστασή του λίγες ημέρες αφότου εγκατέλειψε το υπουργείο και από τότε έχει κυριολεκτικά εξαφανιστεί, αποφεύγοντας κάθε δημόσια εμφάνιση, αλλά ακόμη και τις συχνές παρουσίες στους διαδρόμους της Βουλής. Παρ΄ ότι πιστεύει πως οι εθνικές εκλογές θα αργήσουν πολύ ακόμη δεν βιάζεται να καταρτίσει τον προεκλογικό σχεδιασμό του, τον οποίο όμως έχει αρχίσει να προετοιμάζει, γνωρίζοντας πως λόγω της συγγενικής σχέσης του με τον Πρωθυπουργό ό,τι και αν πει θα παρερμηνευθεί. Σκοπεύει πάντως να αξιοποιήσει την πολυετή εμπειρία του σε τηλεοπτικές εμφανίσεις, αλλά και το γεγονός ότι μπορεί πλέον να μιλήσει χωρίς τη δέσμευση του κυβερνητικού αξιώματος που κατείχε από το 2004.

Αντεπίθεση Πολύδωρα
Ημερομηνία λήξεως έχει και η σιωπηρή στάση του κ. Β. Πολύδωρα, ο οποίος έπειτα από την έκρηξη κριτικής κατά των συνεργατών του Πρωθυπουργού στη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής το περασμένο φθινόπωρο, αποφάσισε να σφραγίσει τα χείλη του για να μη δώσει το δικαίωμα στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ να του χρεώσει εσωκομματική αμφισβήτηση. Επειδή όμως γνωρίζει πως η απουσία του από το προσκήνιο μπορεί να του στοιχίσει ακριβά στις δημοσκοπήσεις, προετοιμάζει ήδη τις επόμενες κινήσεις του, στρέφοντας κυρίως τα πυρά του κατά του διαδόχου του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης κ. Πρ. Παυλόπουλου, αλλά και εναντίον όσων τον επέκριναν για τους χειρισμούς του, που τώρα δικαιώνονται από τα γεγονότα. Κριτική στάση απέναντι στην κυβέρνηση υιοθετεί όλο και περισσότερο και ο υπουργός Απασχόλησης κ. Σ. Τσιτουρίδης, ο οποίος στις τελευταίες του δημόσιες εμφανίσεις αφήνει σαφώς να εννοηθεί πως η κυβέρνηση έχει πάψει να αφουγκράζεται την κοινωνία και να εκφράζει τα χαμηλότερα στρώματα και τους κατοίκους της περιφέρειας, τουλάχιστον στον βαθμό που τους εξέφραζε τα τελευταία χρόνια. Εχοντας και αυτός μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση μπροστά του δεν μπορεί να εξακολουθήσει να παραμένει σιωπηλός, και προετοιμάζει πολιτικές εκδηλώσεις οι οποίες είναι βέβαιο πως θα συζητηθούν.

Ερχονται φουρτούνες
Πονοκέφαλο διαρκείας αποτελεί για το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας κ. Αρ. Παυλίδης, ο οποίος απειλεί να αποκαλύψει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σε περίπτωση κατά την οποία η δικογραφία που έχει σχηματιστεί μετά τις καταγγελίες εις βάρος του από τον εφοπλιστή κ. Φ.Μανούση διαβιβαστεί στη Βουλή.

Οπως πληροφορείται «Το Βήμα» η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει να μην προχωρήσει σε σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση τυχόν ευθυνών του πρώην υπουργού και τον πιέζει παρασκηνιακά να παραιτηθεί, χωρίς όμως ο κ. Παυλίδης να συζητεί τέτοια πιθανότητα. Είναι βέβαιο λοιπόν πως η αντιπαράθεση θα κορυφωθεί τους προσεχείς μήνες με απρόβλεπτες ακόμη διαστάσεις.

Εκτός από τους επτά υπουργούς, εξάλλου, οι επιτελείς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ εκφράζουν φόβους για «εξεγέρσεις» και κινήσεις εσωκομματικής αμφισβήτησης και από τουλάχιστον πέντε πρώην υφυπουργούς που νιώθουν πως η ηγεσία του κόμματός τους τούς έχει εγκαταλείψει. Πρόκειται για τους κκ. Π.Δούκα, Γ.Γιακουμάτο , Αθ.Γιαννόπουλο, Ι. Λαμπρόπουλο και Β. Μιχαλολιάκο , οι οποίοι διαθέτουν ισχυρά ερείσματα σε ΜΜΕ, αλλά και καυστικό πολιτικό λόγο, προσόντα που δείχνουν διατεθειμένοι να αξιοποιήσουν τους προσεχείς μήνες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk