Γυαλιά-καρφιά σε Κολωνάκι και Θεσσαλονίκη από επιθέσεις κουκουλοφόρων

Επιδρομές κάθε ημέρα παντού!

«Αντάρτικο πόλης» διαρκείας και κλιμακούμενης έντασης προσπαθούν να στήσουν διάφορες ομάδες του λεγόμενου «αντιεξουσιαστικού χώρου». Με γνώμονα τη συντήρηση της έκρυθμης κατάστασης που «κληροδότησε» ο περασμένος Δεκέμβριος, ομάδες κουκουλοφόρων φαίνεται ότι πλέον δεν ορρωδούν προ ουδενός. Χτυπούν ακόμη και μέρα μεσημέρι, όπως το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, στο κέντρο της Αθήνας, στην πλέον φυλασσόμενη και πολυσύχναστη συνάμα περιοχή, το Κολωνάκι, τρομοκρατώντας …

«Αντάρτικο πόλης» διαρκείας και κλιμακούμενης έντασης προσπαθούν να στήσουν διάφορες ομάδες του λεγόμενου «αντιεξουσιαστικού χώρου». Με γνώμονα τη συντήρηση της έκρυθμης κατάστασης που «κληροδότησε» ο περασμένος Δεκέμβριος, ομάδες κουκουλοφόρων φαίνεται ότι πλέον δεν ορρωδούν προ ουδενός. Χτυπούν ακόμη και μέρα μεσημέρι, όπως το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, στο κέντρο της Αθήνας, στην πλέον φυλασσόμενη και πολυσύχναστη συνάμα περιοχή, το Κολωνάκι, τρομοκρατώντας περιοίκους και καταστηματάρχες, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα και θέτοντας δεκάδες ερωτήματα για το τι τελικά προσδιορίζει τις ενέργειές τους και ποιες είναι οι επιδιώξεις τους.

Ο πρωταρχικός στόχος διαφοροποιείται κάθε φορά ανάλογα με τη συγκυρία ή τις πεποιθήσεις της κάθε υποομάδας. Οι επιδρομείς της Παρασκευής είχαν «αίτημα» την απελευθέρωση «συντρόφων» τους που παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές του Κορυδαλλού ή του Αυλώνα. Αντίστοιχα ήταν τα αιτήματα εκείνων που χτύπησαν, λίγες ώρες νωρίτερα, στη Θεσσαλονίκη. «Διακαής πόθος» όμως παραμένει η… μετωπική σύγκρουση με το κράτος. Οπου κράτος εννοούνται φορείς και υποδομές, τράπεζες, επιχειρηματικοί όμιλοι, χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, αλλά και καταστήματα που βρίσκονται στις «εύπορες» συνοικίες και αντιπροσωπεύουν στην πεποίθηση αυτών των ομάδων βίας το «καταναλωτικό πρότυπο-φυλακή της κοινωνίας». Ο εμπρησμός, το «σπάσιμο» και η καταστροφή τους είναι το πρώτο βήμα.

Η «πολεμική» αυτή τάση στον αντιεξουσιαστικό χώρο δεν έχει απαραίτητα μόνο οπαδούς. Ηδη μετά την επανεμφάνιση του «Επαναστατικού Αγώνα», τη δράση της «Σέχτας Επαναστατών», αλλά και τη «χαμηλής έντασης» δράση των διαφόρων ομάδων εμπρηστών και επιδρομέων, μεμονωμένοι αναρχικοί αλλά και σχήματα έχουν διαχωρίσει τη θέση τους καταδικάζοντας «τον ατελέσφορο και επικίνδυνο για την επέκταση της κρατικής καταστολής» ένοπλο αγώνα.

Οπως η ίδια η μερίδα των αντιεξουσιαστών που θέλγεται από μια τέτοια κατάσταση αναρχίας και ανοιχτής πολύπλευρης αντιπαράθεσης με το κράτος γράφει σε μπροσούρες και προκηρύξεις της, ειδικά το τελευταίο διάστημα, «ο Δεκέμβρης είναι εδώ». Και όπου «Δεκέμβρης» οι αναρχικοί αυτοί εννοούν τα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, τις ολονύχτιες συγκρούσεις με την Αστυνομία, τις καταλήψεις και τη «διαμόρφωση» ενός εξεγερσιακού κύματος το οποίο, όπως υποστηρίζουν, «θα ανατρέψει την καθεστηκυία τάξη».

Στη συντήρηση της τεταμένης κατάστασης, όπως κατέδειξε και η δημοσιευμένη την περασμένη Πέμπτη προκήρυξη, επενδύει και ο «Επαναστατικός Αγώνας». Τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης παρακινούσαν, στο ακροτελεύτιο σημείωμά τους, και άλλους να ξεκινήσουν άμεσα «τον πόλεμο με όλα τα μέσα, στο οικονομικό και πολιτικό καθεστώς». Κατά αυτόν τον τρόπο, όπως επιμένει ο «Επαναστατικός Αγώνας» να υποστηρίζει, «θα συντελεστεί και θα ολοκληρωθεί η επαναστατική διαδικασία».

Στο συλλογικό φαντασιακό αυτών των ατόμων η σημερινή κοινωνία έχει χρεοκοπήσει και ευαγγελίζονται την ανατροπή της με κάθε μέσο. Οι καταστροφές στο Κολωνάκι ήρθαν να προστεθούν στη μακρά σειρά των επιθέσεων που τους τελευταίους τρεις μήνες αποτελούν τη συνέχεια του «Δεκεμβρίου». Με όχημα κυρίως εμπρησμούς, με πλέον πρόσφατη περίπτωση την παράδοση στις φλόγες των συρμών των ΗΣΑΠ στην Κηφισιά, η μερίδα αυτή των αντιεξουσιαστικών ομάδων πολλαπλασιάζει και την παρουσία της και την «πολυπλοκότητα» και τη μεθοδικότητα στην εκτέλεση των εγχειρημάτων, ποντάροντας συνεχώς και στο στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk