ΗΧΟΣ & ΕΙΚΟΝΑ

Ο Στέλιος Βαμβακάρηςγιος του μεγάλου ρεμπέτη Μάρκου- δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθεί να παντρέψει τα μπλουζ με τα ρεμπέτικα, δύο είδη αρκετά συγγενή.Φθάνει να θυμηθούμε την προηγούμενη προσπάθειά του με τον Louisiana Red.Εν προκειμένω επιχειρεί να ενώσει τα καραντουζένια με τις μπλουζ κλίμακες των John Lee Ηooker και Μuddy W aters.Ωστόσο δεν είναι αυτονόητο ότι οι συγγένειες θα οδηγήσουν σε υφολογική αρμονία ή ισορροπία. Ο γάμος των μπλουζ με το ρεμπέτικο δεν οδηγείται στο διαζύγιο αλλά αισθανόμαστε αναντίρρητα κάποιους κλυδωνισμούς.

CD
ελληνικη μουσικη
Στέλιος Βαμβακάρης
Νιρβάνα
legend
Ο Στέλιος Βαμβακάρηςγιος του μεγάλου ρεμπέτη Μάρκου- δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθεί να παντρέψει τα μπλουζ με τα ρεμπέτικα, δύο είδη αρκετά συγγενή.Φθάνει να θυμηθούμε την προηγούμενη προσπάθειά του με τον Louisiana Red.Εν προκειμένω επιχειρεί να ενώσει τα καραντουζένια με τις μπλουζ κλίμακες των John Lee Ηooker και Μuddy W aters.Ωστόσο δεν είναι αυτονόητο ότι οι συγγένειες θα οδηγήσουν σε υφολογική αρμονία ή ισορροπία. Ο γάμος των μπλουζ με το ρεμπέτικο δεν οδηγείται στο διαζύγιο αλλά αισθανόμαστε αναντίρρητα κάποιους κλυδωνισμούς.Δεν υπάρχει σαφής προσανατολισμός,εφόσον, παρ΄ όλα τα ανοίγματα στα μπλουζ,η ζυγαριά γέρνει στην Ανατολή.Ο Στέλιος Βαμβακάρης δείχνει να πειραματίζεται προσπαθώντας να διαμορφώσει ένα δικό του μουσικό είδος.Ως ιδέα δεν είναι άσχημη αλλά έχει ανάγκη από έναν πιο σθεναρό άξονα.

DVD


Ακολουθία φόνων στην Οξφόρδη
(Τhe Οxford murders)
αudio visual

Ενας καταξιωμένος καθηγητής Μαθηματικών και συγγραφέας βιβλίου επάνω στη σχέση μαθηματικών- κατά συρροή δολοφόνων συνεργάζεται με έναν από τους μαθητές του στην προσπάθεια διαλεύκανσης μιας σειράς από μαθηματικά συνδεόμενους φόνους.Διασκεδαστικό θρίλερ της παλιάς,α λα Σέρλοκ Χολμς σχολής,με αρκετό μυστήριο,έξυπνους διαλόγους και με έναν υπέροχο Τζον Χερτ στον ρόλο του εκκεντρικού καθηγητή δίπλα στον Ελάιζα Γουντ (μαθητής),ο οποίος δεν έχει καταφέρει ακόμη να ξεφύγει από τη σκιά του Φρόντο της τριλογίας του «Αρχοντα των δαχτυλιδιών».Περιέργως η ταινία του Ισπανού Αλεξ ντε λα Ινγκλέσια δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο για τις ελληνικές αίθουσες, επομένως είναι ευκαιρία να την ανακαλύψετε στο DVD.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Κινήσεις κρυφές Είναι πλέον αποφασισμένος να σταματήσει να... κρύβει τα πούρα του μέσα στα ροζ ρόλεϊ της Τίτι Βανίλι. ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk