ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Προς αποσυμφόρηση οι φυλακές

Νέο πακέτο μέτρων για την αποσυμφόρηση των φυλακών θα ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ν.Δένδιας, όπως επίσης θα εξειδικεύσει και τις πρόσφατες εξαγγελίες του σχετικά με τα μέτρα που θα ληφθούν για την αποτροπή των αποδράσεων από τις φυλακές. Οι εξαγγελίες αυτές είχαν γίνει μετά τη δεύτερη «διαφυγή» των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριτζάι από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο. Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό κ. Κ.Καραμανλή στο Μέγαρο …

Προς αποσυμφόρηση οι φυλακές | tovima.gr

Νέο πακέτο μέτρων για την αποσυμφόρηση των φυλακών θα ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ν.Δένδιας, όπως επίσης θα εξειδικεύσει και τις πρόσφατες εξαγγελίες του σχετικά με τα μέτρα που θα ληφθούν για την αποτροπή των αποδράσεων από τις φυλακές. Οι εξαγγελίες αυτές είχαν γίνει μετά τη δεύτερη «διαφυγή» των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριτζάι από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο. Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό κ. Κ.Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου για τα θέματα του υπουργείου Δικαιοσύνης και τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που θα ανακοινώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πακέτο των μέτρων για την αποσυμφόρηση των φυλακών θα είναι συνέχεια εκείνων των μέτρων που είχε λάβει ο προκάτοχος του σημερινού υπουργού Δικαιοσύνης, ο κ. Σωτ. Χατζηγάκης. Οπως έλεγαν χθες παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης, τα μέτρα που είχε λάβει ο κ. Χατζηγάκης « δεν απέδωσαν τους αναμενόμενους καρπούς». Ετσι, τα νέα μέτρα για την αποσυμφόρηση των φυλακών θα προβλέπουν και πάλι το δικαίωμα εξαγοράς των ποινών καθώς και τη μετατροπή των μικρών ποινών σε εξαγοράσιμες, έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποφυλάκιση και άλλων κρατουμένων που εκτίουν ποινές κάτω των πέντε ετών (εκτός κάθειρξης). Επίσης, θα εξειδικευθούν τα δέκα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και αποσκοπούν στην αποτροπή των αποδράσεων από τις φυλακές, καθιστώντας ελεγχόμενες τις «κινήσεις» των κρατουμένων. Μεταξύ των μέτρων που θα ληφθούν για την αποτροπή των αποδράσεων από τις φυλακές είναι η κατάργηση της ανωνυμίας των δέκα και πλέον εκατομμυρίων κατόχων καρτοκινητών τηλεφώνων και η τοποθέτηση ηλεκτρονικών μέσων εντοπισμού κινητών τηλεφώνων μέσα στις φυλακές.

Ακόμη, η τοποθέτηση του συμβούλου ασφαλείας των φυλακών δεν θα γίνεται πλέον από τον υπουργό Δικαιοσύνης, αλλά με πρόσληψη κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού. Παράλληλα, οι διευθυντές των φυλακών για να προσληφθούν πρέπει να έχουν ειδικά προσόντα, εκτός αυτών που προβλέπει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk