Η Ντόρα οικοδομεί συμμαχίες στο εσωτερικό της ΝΔ

Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού ότι «δεν σκοπεύει να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα» , στο εσωτερικό της ΝΔ εξακολουθεί να υπάρχει έντονη κινητικότητα, με πρωταγωνιστές την κυρία ΝτόραΜπακογιάννη (φωτογραφία) και στελέχη του καραμανλικού πυρήνα που στοχεύουν είτε στη δημιουργία ενός εναλλακτικού εσωκομματικού πόλου είτε στη δημιουργία πολιτικών συμμαχιών με την υπουργό Εξωτερικών. Μέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες η κυρία Μπακογιάννη συναντήθηκε με τον κ. Θ. Ρουσόπουλο , είχε μια σύντομη συνομιλία με τον κ.

Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού ότι «δεν σκοπεύει να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα» , στο εσωτερικό της ΝΔ εξακολουθεί να υπάρχει έντονη κινητικότητα, με πρωταγωνιστές την κυρία ΝτόραΜπακογιάννη (φωτογραφία) και στελέχη του καραμανλικού πυρήνα που στοχεύουν είτε στη δημιουργία ενός εναλλακτικού εσωκομματικού πόλου είτε στη δημιουργία πολιτικών συμμαχιών με την υπουργό Εξωτερικών. Μέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες η κυρία Μπακογιάννη συναντήθηκε με τον κ. Θ. Ρουσόπουλο , είχε μια σύντομη συνομιλία με τον κ. Αντ. Σαμαρά, μια συζήτηση ξεκαθαρίσματος λογαριασμών με τον κ. Ευ.Μεϊμαράκη , ενώ βρέθηκε και στα πρώτα καθίσματα της πολιτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο κ. Γ.Αλογοσκούφης . Η σημειολογία και μόνο των συναντήσεων αυτών, αποδεικνύει ότι οι εσωκομματικές διεργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τους συμμετέχοντες σε αυτές να εκπέμπουν μια πρόδηλη ανησυχία για απρόσμενες πολιτικές εξελίξεις εντός των προσεχών μηνών.

Για πολλούς, η παρουσία της κυρίας Μπακογιάννη στην εκδήλωση του κ. Αλογοσκούφη το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης ήταν μια έκπληξη πρώτου μεγέθους. Για την ίδια όμως, ήταν απλώς αποτέλεσμα ενός μελετημένου σχεδιασμού της, να προσεγγίσει ακόμη περισσότερο στελέχη που κάποτε ανήκαν στον στενό κύκλο των συνεργατών του κ. Καραμανλή και εκφράζουν ακόμη το καραμανλικό μπλοκ, στο οποίο η υπουργός Εξωτερικών ρίχνει διαρκώς «γέφυρες».

Με την ίδια λογική η κυρία Μπακογιάννη κάλεσε την Πέμπτη- σε κρητικό μάλιστα εστιατόριο του Κολωνακίου – τον κ. Θ. Ρουσόπουλο και συζήτησαν μαζί τις προοπτικές της κυβέρνησης και την πορεία της ΝΔ προς τις εκλογές, συμφωνώντας ότι το κυβερνών κόμμα εξακολουθεί να εμφανίζει προβλήματα επικοινωνίας. Για όσους γνωρίζουν τι ακριβώς ειπώθηκε στη συνάντηση αυτή, δεν θα θεωρηθεί έκπληξη να υπάρξει σύντομα μια κίνηση στήριξης του κ. Ρουσόπουλου στην προεκλογική εκστρατεία που έχει ήδη ξεκινήσει στην περιφέρεια Αττικής, αλλά και να πυκνώσει η επικοινωνία τους στο εξής.

Φαίνεται ότι η κυρία Μπακογιάννη έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο της να ρίξει όλα τα διαχωριστικά τείχη που τη χώριζαν στο παρελθόν από άλλα στελέχη της ΝΔ. Στο πλαίσιο αυτό, οι προσκεκλημένοι της βρετανικής πρεσβείας την είδαν έκπληκτοι να κουβεντιάζει το βράδυ της Πέμπτης με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Αντ. Σαμαρά, με τον οποίο μέχρι πρότινος τη χώριζαν αβυσσαλέα πάθη. Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτησή τους διήρκεσε μόλις δύο λεπτά και κινήθηκε μόνο στη διαδικασία των προσκλήσεων που θα σταλούν σε προσωπικότητες για τα εγκαίνια του νέου μουσείου της Ακρόπολης, αλλά ήταν ασφαλώς ένα ακόμη μεγαλύτερο βήμα στην εξομάλυνση των σχέσεών τους, από τη χειραψία και τη φωτογράφισή τους στο κυλικείο της Βουλής λίγες εβδομάδες πριν από τον ανασχηματισμό.

Οπως όλα δείχνουν λοιπόν, η υπουργός Εξωτερικών κλείνει τα εσωκομματικά της μέτωπα το ένα μετά το άλλο, αλλά της έχει απομείνει ανοιχτό μάλλον και το δυσκολότερο. Παρά τις προσπάθειές της, δεν έχουν ακόμη εξομαλυνθεί πλήρως οι σχέσεις της με τον υπουργό Αμυνας κ. Ευ. Μεϊμαράκη, ο οποίος φαίνεται ότι βλέπει όλο και περισσότερο με καλό μάτι την ιδέα να ηγηθεί εκείνος του καραμανλικού πόλου, όταν και εφόσον αρχίσουν κάποτε διαδικασίες διαδοχής του κ. Κ. Καραμανλή . Οπως πληροφορείται «Το Βήμα», οι δύο υπουργοί είχαν μια μακρά κατ΄ ιδίαν συζήτηση το μεσημέρι της Τετάρτης μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής και υπήρξε κάποιου τύπου επαναπροσέγγιση μεταξύ τους, χωρίς όμως να υποχωρήσει εντελώς η αμοιβαία καχυποψία και να λιώσουν τελείως οι πάγοι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk