Απέκλεισε προεκλογική συνεργασία ο κ. Γ. Καρατζαφέρης

Εντονες διεργασίες με φόντο την επόμενη ημέρα των βουλευτικών εκλογών και την προοπτική συνεργασιών καταγράφονται στο εσωτερικό του ΛΑΟΣ. Στο κόμμα του κ. Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος ξεκαθάρισε χθες δημόσια ότι ο ΛΑΟΣ θα κατέλθει αυτόνομος στις εκλογές, αναδεικνύονται ενδιαφέρουσες και αποκλίνουσες προσεγγίσεις ως προς τα σενάρια συνεργασίας με τη ΝΔ. Με φόντο την παραδοχή μεγάλου αριθμού βουλευτών της ΝΔ ότι «το πιο ζωντανό κομμάτι της Δεξιάς είναι πλέον ο ΛΑΟΣ», ο κ. Καρατζαφέρης …

Εντονες διεργασίες με φόντο την επόμενη ημέρα των βουλευτικών εκλογών και την προοπτική συνεργασιών καταγράφονται στο εσωτερικό του ΛΑΟΣ. Στο κόμμα του κ. Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος ξεκαθάρισε χθες δημόσια ότι ο ΛΑΟΣ θα κατέλθει αυτόνομος στις εκλογές, αναδεικνύονται ενδιαφέρουσες και αποκλίνουσες προσεγγίσεις ως προς τα σενάρια συνεργασίας με τη ΝΔ.

Με φόντο την παραδοχή μεγάλου αριθμού βουλευτών της ΝΔ ότι «το πιο ζωντανό κομμάτι της Δεξιάς είναι πλέον ο ΛΑΟΣ», ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε χθες στον Ρ/Σ της ΝΕΤ, μία ημέρα μετά την κίνηση του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή να μιλήσει για «πολύ μεγάλες ιδεολογικές διαφορές» μεταξύ ΝΔ και ΛΑΟΣ, ότι δεν άνοιξε ποτέ κεφάλαιο συνεργασίας με το κυβερνών κόμμα.

«Τώρα, αν κάποιοι θέλουν να αφήνουν να διαρρέουν δικά τους θέματα για δική τους πολιτική και αναλόγως μετά να τα μαζεύουν λόγω των δικών τους ισορροπιών, δεν φταίω εγώ» είπε και σε άλλο σημείο, αν και σημείωσε ότι είναι άνθρωπος που λέει «ποτέ να μη λες ποτέ».

Διευκρίνισε ότι στη δική του ατζέντα είναι να κατεβεί το κόμμα αυτόνομο και συμπλήρωσε: «Αν πας σε μια σύμπραξη, να κατεβούν δυο κόμματα μαζί, χάνεσαι. Δεν θα το κάνω ποτέ αυτό. Δεν είμαι αυτοκτονικός» .

Ακρως ενδιαφέρουσα για τα όσα διαδραματίζονται στο παρασκήνιο του ΛΑΟΣ είναι η στάση που τηρεί ο κ. Μ. Βορίδης , ένα στέλεχος που έχει κερδίσει τη θετική γνώμη πολύ μεγάλου αριθμού υπουργών και βουλευτών της ΝΔ με την ως σήμερα κοινοβουλευτική του παρουσία.

Ο κ. Βορίδης- ο οποίος αυτοπροσδιορίστηκε δεξιός και έβαλε στον εαυτό του 7 με γνώμονα την κλίμακα 1 στην άκρα Αριστερά και 10 στην άκρα Δεξιά, επικαλέστηκε την προχθεσινή στάση του Πρωθυπουργού στη Βουλή, ο οποίος δεν χρησιμοποίησε την παλαιότερη φράση του «δεν συνεργάζομαι με τα άκρα», και ανέφερε στον Ρ/Σ Real Fm ότι περιορίστηκε να πει ότι έχουν με τον ΛΑΟΣ μεγάλες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές.

Εσπευσε να πει αργότερα, όμως, ότι αν τυχόν και όποτε τεθεί το ζήτημα των συνεργασιών, μετεκλογικά και όχι προεκλογικά, και η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία ή για κάποιον λόγο απολέσει την κοινοβουλευτική της αυτοδυναμία, τότε υπάρχει «κατ΄ αρχάς η δυνατότητα προγραμματικής συγκλίσεως».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk