Μετά την ...«ομηρία» του

Σε συμφωνία με τους απολυμένους εργαζόμενους κατέληξε ο διευθυντής της Sony Γαλλίας

Σε συμφωνία για τους όρους απόλυσης των εργαζομένων σε ένα εργοστάσιο της Sony στη Γαλλία, το οποίο πρόκειται να βάλει λουκέτο τον επόμενο μήνα κατέληξε την Παρασκευή ο διευθυντής του παραρτήματος, αφού προηγουμένως κρατήθηκε «όμηρος» από τους δυσαρεστημένους υπαλλήλους.

Σε συμφωνία για τους όρους απόλυσης των εργαζομένων σε ένα εργοστάσιο της Sony στη Γαλλία, το οποίο πρόκειται να βάλει λουκέτο τον επόμενο μήνα κατέληξε την Παρασκευή ο διευθυντής του παραρτήματος, αφού προηγουμένως κρατήθηκε «όμηρος» από τους δυσαρεστημένους υπαλλήλους.

Ο Σερζ Φουσέρ και ο επικεφαλής ανθρωπίνων πόρων της ιαπωνικής εταιρίας στη Γαλλία εμποδίστηκαν να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο αργά το βράδυ της Πέμπτης και «απελευθερώθηκαν» το πρωί της Παρασκευής, αφού συμφώνησαν να λάβουν μέρος σε ένα νέο γύρο διαπραγματεύσεων.

Ο Πατρίκ Χασαγκέ, εκπρόσωπος του ισχυρού συνδικάτου CGT, δήλωσε στους δημοσιογράφους αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας πως υπήρξε πρόοδος σε ορισμένους τομείς, αλλά όχι και στις πληρωμές για το πλεονάζον προσωπικό.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι εξασφαλίσαμε μία συμφωνία για τους εργαζομένους άνω των 55 ετών», είπε ο Χασαγκέρ.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Sony εξασφάλισαν επίσης μία αύξηση στον προϋπολογισμό επανακατάρτισής τους.

Νωρίτερα, εργαζόμενοι κλείδωσαν τους διευθυντές στο εργοστάσιο στο Ποντόνξ-σιρ-λ΄Αντούρ και απέκλεισαν το δρόμο που οδηγεί στο σημείο με τρεις κορμούς δένδρων, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Εκπρόσωποι των συνδικάτων δήλωσαν πως ήταν ο μόνος τρόπος να ξαναδώσουν ζωή στις διαπραγματεύσεις για τα πακέτα απόλυσης που δεν ήταν αρκετά γενναιόδωρα.

Ο Φουσέρ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως δεν υπήρξε καμία επιθετική ενέργεια κατά τη διάρκεια της «κράτησής» του.

«Δεν αισθάνθηκα ούτε στιγμή υπό απειλή, δεν υπήρξε καθόλου βία», είπε καθώς έφευγε από τις διαπραγματεύσεις.

Το εργοστάσιο της Sony στο Ποντόνξ-σιρ-λ΄Αντούρ, που απασχολεί 311 εργαζομένους, πρόκειται να κλείσει οριστικά στις 17 Απριλίου. Η επίσκεψη του Φουσέρ την Πέμπτη ήταν η τελευταία πριν από το κλείσιμο.

Η Sony είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να μετατρέψει το εργοστάσιο ώστε να κατασκευάζει στο εξής ηλιακά πλαίσια αντί μαγνητικά εξαρτήματα, αλλά εγκατέλειψε το σχέδιο, προκαλώντας την οργή των εργατών που είχαν ελπίσει ότι θα κρατούσαν τις δουλειές τους.

Οι τοπικές αρχές μεσολάβησαν προκειμένου να αποτραπεί μία επέμβαση της αστυνομίας, η οποία θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω την ένταση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk