Στη σκιά της κρίσης

Ανοιξαν οι εργασίες της προπαρασκευαστικής συνόδου της G20 στο νότιο Λονδίνο

Τις εργασίες της συνόδου υπουργών Οικονομικών και Διοικητών Κεντρικών Τραπεζών της G20 εγκαινίασε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Αλιστερ Ντάρλινγκ στο Χόρσαμ του Λονδίνου. Η συνεδρίαση αυτή διεξάγεται ενόψει της συνόδου κορυφής των G20 στις 2 Απριλίου με θέμα την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Τις εργασίες της συνόδου υπουργών Οικονομικών και Διοικητών Κεντρικών Τραπεζών της G20 εγκαινίασε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Αλιστερ Ντάρλινγκ στο Χόρσαμ του Λονδίνου.

Ο Βρετανός υπουργός δηλώνει «βέβαιος ότι θα υπάρξει πρόοδος» ύστερα από τις «πολύ χρήσιμες» συνομιλίες που διεξήχθησαν το βράδυ της Παρασκευής.

Η σύνοδος στο Χόρσαμ διεξάγεται ενόψει της συνόδου κορυφής της ομάδας των 20 βιομηχανικών χωρών και αναδυόμενων οικονομικών του κόσμου (G20) στις 2 Απριλίου στο Λονδίνο με θέμα την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι Διοικητές Κεντρικών Τραπεζών της G20 συνεδριάζουν σε ξενοδοχείο του Χόρσαμ, 20 χιλιόμετρα από το Λονδίνο.

Ενώ τις τελευταίες μέρες έκαναν την εμφάνισή τους αποκλίσεις κυρίως μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ, αναφορικά με τις προτεραιότητες για την αντιμετώπιση της κρίσης, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών είπε ότι οι χώρες πρέπει να επικεντρωθούν σε τρία μεγάλα προβλήματα: στήριξη της οικονομίας, μέτρα ώστε οι τράπεζες να μπορούν εκ νέου να χορηγούν δάνεια και βεβαίως διασφάλιση ότι όχι μόνο μια μερίδα του κόσμου, αλλά όλος ο κόσμος θα επωφεληθεί από τις ενέργειές μας».

Λίγο νωρίτερα, ο Ντάρλινγκ είχε δηλώσει στο ραδιόφωνο του BBC4: «Δεν έχω να προτείνω στις άλλες χώρες ότι πρέπει να κινηθούν έτσι ή αλλιώς. Αυτές κρίνουν σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν στον τόπο τους».

«Αυτό που επιδιώκω είναι μια κατηγορηματική δέσμευση» από τον καθένα να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την καταπολέμηση της χρηματοπιστωτικής κρίσης, κατέληξε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk