Ανοίγει η κρατική στρόφιγγα για την ΕΠΟ

Στη χθεσινή συνάντηση του κ. Σοφοκλή Πιλάβιου με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη υπήρξε «πλήρης ταύτιση απόψεων με την πολιτεία και όλα τα προβλήματα του παρελθόντος βρίσκουν τη λύση τους» δήλωσε ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ. Πώς μεταφράζεται πρακτικά αυτό; Η ελληνική ομοσπονδία αποδέχθηκε τα (χρόνια) αιτήματα της κυβέρνησης για τροποποίηση του καταστατικού της (αναμένεται να γίνει πριν από την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου), την άμεση…

Ανοίγει η κρατική στρόφιγγα για την ΕΠΟ | tovima.gr

Στη χθεσινή συνάντηση του κ. Σοφοκλή Πιλάβιου με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη υπήρξε «πλήρης ταύτιση απόψεων με την πολιτεία και όλα τα προβλήματα του παρελθόντος βρίσκουν τη λύση τους» δήλωσε ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ. Πώς μεταφράζεται πρακτικά αυτό; Η ελληνική ομοσπονδία αποδέχθηκε τα (χρόνια) αιτήματα της κυβέρνησης για τροποποίηση του καταστατικού της (αναμένεται να γίνει πριν από την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου), την άμεση κατάργηση της εταιρείας Ευ Αγωνίζεσθαι (προβλεπόταν και διοργάνωση στοιχήματος) και την επαναφορά τακτικών δικαστών στις πειθαρχικές επιτροπές! Αυτό σημαίνει ότι η πολιτεία θα ανοίξει και πάλι τη στρόφιγγα μέσω της οποίας θα χρηματοδοτείται η ΕΠΟ, όπως και οι υπόλοιπες αθλητικές ομοσπονδίες.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να μπουν άμεσα στο σχεδόν άδειο ταμείο της ΕΠΟ (τα χρέη της υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 45 εκατ. ευρώ) 2 εκατ. ευρώ ως δείγμα καλής πίστης, ενώ από τη νέα περίοδο η ετήσια επιχορήγηση θα φθάνει τα 6 εκατ. ευρώ! Παράλληλα, στο ραντεβού του κ. Πιλάβιου με τη διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ, το οποίο έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη, αναμένεται να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για ανάδειξη του ΟΠΑΠ ως «μεγάλου χορηγού» της Εθνικής Ελλάδος αντί 5 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο συνεργασίας!

Την ικανοποίησή του από το αποτέλεσμα των χθεσινών συνομιλιών εξέφρασε και ο κ. Ιωαννίδης, λέγοντας ότι «πλέον πνέει νέος άνεμος στις σχέσεις μας», κάνοντας παράλληλα ειδική αναφορά στο επίκαιρο θέμα επιβολής αυστηρότερων ποινών για τα κρούσματα βίας (επαναφορά της τιμωρίας κεκλεισμένων των θυρών) που αναμένεται να επανέλθει με την αναθεώρηση του καταστατικού της ΕΠΟ. «Η βία και η διαιτησία αποτελούν τον καθρέφτη του ελληνικού ποδοσφαίρου.Η UΕFΑ και η FΙFΑ ορίζουν αυστηρές ποινές,το ίδιο πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωαννίδης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk