Συνεργασία ΕΛΛΠΕ – Εdison στα ενεργειακά

Ιδρύθηκε η κοινή εταιρεία ΕΛΛΠΕ – Εdison στα ενεργειακά, με την επωνυμία Εlpedison. Η νέα εταιρεία θα αποτελεί τη δεύτερη εταιρεία παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας στην ελληνική αγορά. Από εταιρική άποψη, η ολοκλήρωση της συμφωνίας υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή 50%-50% των ΕΛΛΠΕ και της Εdison στο μετοχικό κεφάλαιο της Εlpedison, η οποία κατέχει πλέον το 100% της Ενεργειακή Θεσσαλονίκης ΑΕ και το 65% της Ηλεκτροπαραγωγή Θίσβης ΑΕ. Στόχος της Εlpedison είναι η δημιουργία παραγωγικού δυναμικού 2000 ΜW (εκ των οποίων 390 ΜW είναι ήδη σε λειτουργία), περίπου το 20% της ελληνικής αγοράς.

Συνεργασία ΕΛΛΠΕ – Εdison στα ενεργειακά | tovima.gr

Ιδρύθηκε η κοινή εταιρεία ΕΛΛΠΕ – Εdison στα ενεργειακά, με την επωνυμία Εlpedison. Η νέα εταιρεία θα αποτελεί τη δεύτερη εταιρεία παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας στην ελληνική αγορά. Από εταιρική άποψη, η ολοκλήρωση της συμφωνίας υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή 50%-50% των ΕΛΛΠΕ και της Εdison στο μετοχικό κεφάλαιο της Εlpedison, η οποία κατέχει πλέον το 100% της Ενεργειακή Θεσσαλονίκης ΑΕ και το 65% της Ηλεκτροπαραγωγή Θίσβης ΑΕ. Στόχος της Εlpedison είναι η δημιουργία παραγωγικού δυναμικού 2000 ΜW (εκ των οποίων 390 ΜW είναι ήδη σε λειτουργία), περίπου το 20% της ελληνικής αγοράς. Η νεοσύστατη εταιρεία θα αναπτυχθεί και στον τομέα της εμπορίας και πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς επίσης και σε εκείνον των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Οπως δήλωσε ο κ. Ι.Κωστόπουλος , διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΛΠΕ,«η δημιουργία της Εlpedisonδιευρύνει σημαντικά τις δυνατότητες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του ομίλου και συνεισφέρει στην κάλυψη των αυξανόμενων ενεργειακών αναγκών της χώρας».

«Με την ίδρυση της Εlpedison» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εdison κ. Umberto Quadrino, «συνεχίζεται η στρατηγική ανάπτυξής μας στις διεθνείς αγορές». Η Ενεργειακή Θεσσαλονίκης διαχειρίζεται τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής 390 ΜW συνδυασμένου κύκλου φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη, ενώ η Ηλεκτροπαραγωγή Θίσβης ολοκληρώνει την κατασκευή μονάδας 420 ΜW στη Θίσβη Βοιωτίας.

Πρόεδρος της Εlpedison εξελέγη ο κ. Θ.Βάρδας και διευθύνων σύμβουλος ο κ. Roberto Ρoti, εκπροσωπώντας τα ΕΛΛΠΕ και την Εdison αντίστοιχα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk