Σεμνά & ΤΑΠΕΙΝΑ

Κυριολεκτικά σφίγγα ήταν χθες ο υπουργός Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου (σκίτσο) στην άτυπη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους στην αίθουσα συσκέψεων του έκτου ορόφου του υπουργείου Οικονομίας. Την παρομοίωση με τη σφίγγα την έκανε μάλιστα ο ίδιος, λέγοντας στους δημοσιογράφους να μην προσπαθήσουν να του «αποσπάσουν» είδηση διότι θα αποτύχουν. Στην αίθουσα συσκέψεων, στην οποία έχουν αναρτηθεί με λάθος σειρά οι φωτογραφίες όλων όσοι έχουν διατελέσει τις τελευταίες δεκαετίες υπουργοί Οικονομίας, με πρωτοβουλία του κ.

Η σφιγξ
Κυριολεκτικά σφίγγα ήταν χθες ο υπουργός Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου (σκίτσο) στην άτυπη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους στην αίθουσα συσκέψεων του έκτου ορόφου του υπουργείου Οικονομίας. Την παρομοίωση με τη σφίγγα την έκανε μάλιστα ο ίδιος, λέγοντας στους δημοσιογράφους να μην προσπαθήσουν να του «αποσπάσουν» είδηση διότι θα αποτύχουν. * * *
Στην αίθουσα συσκέψεων, στην οποία έχουν αναρτηθεί με λάθος σειρά οι φωτογραφίες όλων όσοι έχουν διατελέσει τις τελευταίες δεκαετίες υπουργοί Οικονομίας, με πρωτοβουλία του κ. Γ. Αλογοσκούφη , ο κ. Παπαθανασίου δεν απέκλεισε τη λήψη κανενός μέτρου διαρκούσης της κρίσης εκτός του μέτρου αύξησης του ΦΠΑ.

* * *
Ο κ. Παπαθανασίου όχι μόνο αποδείχθηκε σφίγγα κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αλλά και μετά το πέρας αυτής, όταν είδε τον υφυπουργό Οικονομίας κ. Α.Μπέζα περικυκλωμένο από δημοσιογράφους, του φώναξε: «Μπέζα, μην τους λες τίποτα. Μπέζα, σφιγξ»! * * *
Πάντως η «σφίγγα» απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την προ χθεσινή ομιλία του κ. Αλογοσκούφη είπε ότι «ήμουν εκεί» και «πάντα μιλάει καλά ο Αλογοκοσκούφης». Βέβαια το θέμα δεν είναι να μιλάς καλά, αλλά το τι κάνεις, αυτό όμως είναι άλλο θέμα… Αυτομέτρηση
Μα τι έχουν πάθει στη ΔΕΗ και εμφανίζουν τάσεις… οικονομικής αυτοχειρίας; Τα έσοδά τους πάνε καλά, η επιστοφή στην κερδοφορία θεωρείται δεδομένη μετά την αποκλιμάκωση των τιμών των καυσίμων, η ρήτρα καυσίμου, που τελικά δεν θα τους ωφελούσε, δεν εφαρμόστηκε και αντί να είναι χαρούμενοι, πάνε να τα κάνουν θάλασσα.

* * *
Δεν εξηγείται αλλιώς η πρόθεση της ΔΕΗ να εφαρμόσει αυτομέτρηση για να επεξεργάζεται τα τιμολόγιά της. Δηλαδή ο κάθε καταναλωτής να μετράει μόνος του την κατανάλωση και να δηλώνει στη ΔΕΗ τι ακριβώς θα πληρώνει. Και ναι μεν το νέο αυτό είναι καλό για τους καταναλωτές, όμως για την επιχείρηση σημαίνει λιγότερα έσοδα, αφού ο καθένας θα δηλώνει ό,τι θέλει και φυσικά θα δηλώνει μικρότερη κατανάλωση από την κανονική.

Λύση από τη ΡΑΕ
Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας θα αναλάβει να δώσει τελικά τη λύση στο θέμα των τιμολογίων φυσικού αερίου, μετά τις διαμαρτυρίες καταναλωτών στη Θεσσαλονίκη. Οπως αποφασίστηκε χθες σε σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης, η ΡΑΕ θα κάνει αναλυτική κοστολόγηση και θα βγάλει συμπεράσματα για την κλιμακωτή διάρθρωση της τιμής του καυσίμου.

* * *
Θυμίζουμε ότι η ΡΑΕ παραμένει ακέφαλη και όλοι περιμένουν τον νέο πρόεδρο να λύσει όλα τα προβλήματα! Οπως σας έχει πληροφορήσει πρώτη η στήλη, νέος πρόεδρος θα είναι ο καθηγητής κ. Σ.Σιμόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών.

Απόβαση στις ΗΠΑ
Απορρίφθηκε η ένσταση που είχε καταθέσει η Gtech εναντίον της λοταρίας του Οχάιο μετά την απόφασή της να αναθέσει τη διαχείριση της λοταρίας στην Ιntralot. Η Gtech, η οποία διαχειριζόταν τη λοταρία του Οχάιο από το 1985, μετά την επιλογή της Ιntralot το Μάιο του 2008, προχώρησε σε ένσταση κατά της αρμόδιας επιτροπής με το αιτιολογικό ότι η ελληνική εταιρεία δεν διέθετε την απαραίτητη τεχνολογία.

* * *
Το συμβόλαιο με τη λοταρία του Οχάιο ήταν το έκτο που κέρδισε η Ιntralot στις ΗΠΑ, μετά τα συμβόλαια με τις λοταρίες της Νεμπράσκα, της Μοντάνα, του Αϊντάχο, του Νέου Μεξικού και της Νότιας Καρολίνας. Στη συγκεκριμένη λοταρία η ελληνική εταιρεία θα επενδύσει 50 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk